VGA çoklama nasıl yapılmalı?

joulneyder

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
Bir tane masaüstü bilgisayarım ve bir tane de dizüstü bilgisayarım var. Masaüstü bilgisayarın LCD portunu(VGA) 2'ye çoklayacak bir dönüştürücü aldım. Elimdeki ürünleri iki farklı senaryoda kullanmak istiyorum.
Senaryo 1: LCD'nin çokladığım portlarından birisini bilgisayar kasasına bağlayıp normal masaüstü bilgisayar gibi kullanmak.
Senaryo 2: LCD'nin çokladığım diğer boştaki portuna VGA to HDMI takıp bunu dizüstü ekranıma bağlayıp çoklu ekran olarak(ana kaynak dizüstü bilgisayar) kullanmak. Bu senaryo da masaüstü bilgisayarın kasası açık olmayacak.
Senaryo 2'de herhangi bir sorun yaşamıyorum LCD'ye sadece gücünü veriyorum dizüstü bilgisayarımla VGA to HDMI bağlantısını sağlıyorum. Fakat senaryo 1 de şöyle bir sorun var. Çokladığım LCD portlarından birisi zaten bilgisayar kasası ile bağlı fakat diğer boştaki porta senaryo 2 de kullandığım VGA to HDMI'ı taktığımda(HDMI ucu boştayken) görüntü gidiyor. Sürekli kabloları sök çıkar yapmak istemiyorum bu sorunun nedenini anlayamadım sonuçta diğer porta taktığım kablo boşta diğer ucu dizüstüne takılı değil, çalışmasının tek koşulu o porta hiçbir şey takmamak. Fotoğraflarla durumu anlatıyorum.

Boş.jpeg

Mavili bağlantı kasaya gidiyor ve bu şekilde kasanın görüntüsünü LCD'ye aktarıyor. Herhangi bir sorun yok.

Hdmi.jpeg

Aynı durumda diğer uca VGA to HDMI takıyorum ve görüldüğü üzere HDMI'ın diğer ucu boşta buna rağmen görüntü gidiyor LCD ekranda. İki durum arasında ne fark var anlayamıyorum sonuçta 2. durumda da HDMI'ın ucu boşta.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı