VGA-DVI Görüntü kalitesi farkı var mı?

Mayk35

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar.

ASUS VN247H 23.6'' Monitör kullanıyorum. Bilgisayarıma şu an VGA ile bağlı DVI ile bağlasam görüntü kalitesinde farklılık veya artış olur mu?

Birinin Analog diğerinin Dijital olduğunu biliyorum fakat görüntü kalitesi açısından ne kadar fark yaratır?

Bu soruma HDMI'ı da dahil edeyim. HDMI ne derece görüntü kalitesi sağlıyor? Evet ses ve görüntüyü birlikte taşıyor fakat monitör de gördüğüm görüntünün kalitesini arttırır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Vga da veriler ekran kartının dönüştürücüsü ile dönüştürülüp analog olarak monitöre gönderilir dvi de ise veriler dönüştürülmeden dijital olarak gönderilir.
Aralarında aman aman fark yoktur.
Hdmi, görüntü ile birlikte sesi de taşıyabilir.
Hdmi>Dvi>Vga

Ses istemiyorsak hdmi ve dvi arasında milimetrik bir fark vardır anlıyorum buradan doğru mudur? Yalnız merak ettiğim monitöre analog olarak gönderince ne oluyor dijital olarak gönderince ne oluyor?
Birde şunu eklemek istiyorum hdmi çıkışlı bir monitörümüz var ama monitörde ses çıkışı yoksa işe yaramayacak mı? Hdmi varsa ses çıkışı mutlaka var mı?

1- Anlamadım.
2-Analog ve dijital islenen sinyalin tipini belirler. Analog yumuşak değişimler gösteren sinyallerdir. Her değeri alabilirler. Örneğin voltaj yavaşsa 1v dan 2v'a yükselirken aradaki bütün değerlerin üstünden geçilir. Dijitalde ara değerler ihtiyacı görecek kadar seçilir.
3-Anladığım kadarıyla işe yaramayacak.
4-Bildiğim kadarıyla hayır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…