VGA ile HDMI kalite farkı çok mu fazladır?

wohialemsin

Zeptopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 3470
amd aorus rx580
16ram
turbox b57 (h61)
Yeni bir ekran kartına geçeceğim. Şu an RX 550 kullanıyorum, ancak RX 580'e geçmeyi planlıyorum. Yeni ekran kartımda HDMI yerine sadece DVI-D çıkışı bulunuyor.
Monitörümde ise yalnızca HDMI girişi var. Elimde HDMI'yı DVI-D'ye çeviren bir kablo mevcut. Bu durumda dönüştürücü kabloyu kullanmam bir sorun yaratır mı, görüntü alabilir miyim?

Yeni bir ekran kartına geçeceğim. Şu an RX 550 kullanıyorum, ancak RX 580'e geçmeyi planlıyorum. Yeni ekran kartımda HDMI yerine sadece DVI-D çıkışı bulunuyor.
Monitörümde ise yalnızca HDMI girişi var. Elimde HDMI'yı DVI-D'ye çeviren bir kablo mevcut. Bu durumda dönüştürücü kabloyu kullanmam bir sorun yaratır mı, görüntü alabilir miyim?

Kabloların female-male kısmı yani dişli-dişsiz kısmı birbirine uyuyor ise sorun olmaz kullanabilirsiniz.
Kalite farkı ise şöyle olur hocam, VGA analog görüntü iletir ve sadece görüntü iletir, HDMI dijital ve hem ses hem görüntü ileten bir kablodur.
Edit: 2048x1536 çözünürlükte 85Hz alırsınız fakat bilgisayarınız desteklemiyorsa standart 60 hz alırsınız.
NOT: DVI-D ve VGA farklı kablolar hocam.
images-2-png.507925

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı