VGA ışığı yanıp sönüyor

pancake

Hectopat
Daha fazla  
RAM
XPG 16GB 6000Mhz
Ekran kartı
RX7900GRE HH
Anakart
MSI B650 TOMAHAWK WIFI
İşlemci
RYZEN 7 7800X3D
Merhaba,
Kardeşime sistem toplayıp kurmuştum fakat bugün EZ Debug VGA ışığının yeşil renkte yanıp söndüğünü fark ettim. Bir çözüm bulamadım yardımcı olabilir misiniz?
Sisteme görüntü geliyor ilk başta ekran kartında sorun vardır diye ekran kartını söktüm ve 7800x3D (dahili ekran kartı) ile test ettim hala yanıp sönüyor. Ekran kartını takıp ekran kartı üzerinden görüntü aldığımda da bu ışık yeşil renkte yanıp sönüyor. RAM testi yapmıştım sistemi kurduğum gün bir sıkıntı yok RAM'lerde de.

ca13c9e0-0b9a-4887-908f-207616bc8491.jpg

VGA ışığı yeşil yanıp sönüyorsa, bu genellikle ekran kartı ya da bağlantılarda bir sorun olduğunu gösterir. Öncelikle, ekran kartının güç bağlantılarını kontrol et. Kabloların sıkı bir şekilde takıldığından emin ol. Eğer sorun devam ediyorsa, ekran kartını farklı bir PCI-e yuvasına takmayı dene. Bazen yuvalarda sorun olabiliyor.

VGA ışığı yeşil yanıp sönüyorsa, bu genellikle ekran kartı ya da bağlantılarda bir sorun olduğunu gösterir. Öncelikle, ekran kartının güç bağlantılarını kontrol et. Kabloların sıkı bir şekilde takıldığından emin ol. Eğer sorun devam ediyorsa, ekran kartını farklı bir PCI-e yuvasına takmayı dene. Bazen yuvalarda sorun olabiliyor.
Öncelikle merhaba,
Bende sizin gibi ekran kartından şüphelindim ve ekran kartını direkt olarak söktüm.
İşlemcinin dahili ekran kartı ile başlattım sistemi ve hala yanmaya devam ediyor.

RAM'i kontrol edin hocam RAM modüllerini çıkartıp tekrar takmayı deneyebilirsininiz. Ayrıca, tek bir RAM modülü ile sistemi başlatmayı deneyerek modüllerden birinin arızalı olup olmadığını kontrol edin.
Anakartı kontrol edin anakartın üzerindeki bağlantıları ve bileşenleri gözden geçirin. Anakartta bir sorun olabileceği ihtimali var.
Güç kaynağını kontrol edin güç kaynağının yeterli watt değerine sahip olduğundan ve düzgün çalıştığından emin olun hocam. Yetersiz güç, bileşenlerin düzgün çalışmamasına neden olabilir?
Eğer bu adımlar sorunu çözmezse, daha derin bir inceleme yapmanız gerekebilir.

RAM'i kontrol edin hocam RAM modüllerini çıkartıp tekrar takmayı deneyebilirsininiz. Ayrıca, tek bir RAM modülü ile sistemi başlatmayı deneyerek modüllerden birinin arızalı olup olmadığını kontrol edin.
Anakartı kontrol edin anakartın üzerindeki bağlantıları ve bileşenleri gözden geçirin. Anakartta bir sorun olabileceği ihtimali var.
Güç kaynağını kontrol edin güç kaynağının yeterli watt değerine sahip olduğundan ve düzgün çalıştığından emin olun hocam. Yetersiz güç, bileşenlerin düzgün çalışmamasına neden olabilir?
Eğer bu adımlar sorunu çözmezse, daha derin bir inceleme yapmanız gerekebilir.

Sisteme görüntü geliyor. Sadece bu ışık yanıp sönüyor Stres testi filan yaptım bir sorun gözükmüyor ama yanıp sönüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı