Çözüldü VGA ışığının yanması ve görüntü gelmemesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sunsetmf

Centipat
Daha fazla  
Herkese selam. Geçen gün başıma gelen durumdan dolayı konuyu açıyorum. Birçok konu ve yorum gördüm ama hiçbirinde çözüm olmadı.
Bilgisayarım çalışırken birden ekran gitti ve bir daha görüntü alamadım.

Anakartım MSI X370 Gaming Pro

Anakart hata ışık kodunda VGA yanıyordu sürekli. Ekran kartımda sorun oldu sanırım dedim söktüm.
Arıza ışığı sönmedi.
Başka ekran kartı taktım ışık sönmedi. ( Kenarda çalışıyor diye tuttuğum vardı. Demek ki o da çalışmıyormuş )
Bütün parçaları söktüm ne varsa, sökmüşken temizliğini de aradan çıkardım geri topladım yine sönmedi.
Anakart+işlemci ile enerji verdim sönmedi.
Anakart+işlemci+RAM ile enerji verdim sönmedi.
Anakart+işlemci+RAM+Ekran Kartı ile enerji verdim sönmedi.
Dedim Anakart arızalı herhalde yenisini aldım VGA ışığı yaktı yine. Artık çıldırma noktasına geldim.

Sonra yeğenimde başka bir ekran kartım vardı Radeon HD6570. Taktım görüntü geldi. CPU fanı takılı değildi. Dedim görüntü geldi geri toplayayim PC'yi. Her şeyi geri taktım enerji verdim görüntü yok. Haydiiii.
Sonra CPU fanı söktüm görüntü geri geldi. Bu ne alaka şimdi dedim. CPU arkasında fanı tutsun diye olan demir sanırım baskı yapmış biraz gevşek vidaladım şimdi sorunsuz çalışıyor.
Ama en önemli temel dikkat etmeniz nokta ilk başta kenarda sağlam dediğiniz bir ekran kartınız olsun. Çünkü ana sorun benim kart uçmuş :(
Yedek ekran kartınız enerjiyi slottan alan olsun. Güç kaynağından alan değil.

Umarım bu uzun 3 günlük çıldırmalık arızadan çıkardığım deneyimler sizlere yardımcı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı