Merhaba benim sorunum şu ben monitör aldım hiçbir özelliğine bakmadan çünkü anlamıyordum şimdi diyorum keşke iyi seçseymişim vga destekliyor monitörüm. Yeni sistem topluyorum o monitörü aldığım zaman böle bir düşüncem yoktu sorum şu sisteme ekran kartı alana kadar işlemciyi onboard kullanmak zorundayım ve işlemcinin vga desteği n/a yazıyor heralde VGA desteği yok. HDMI to VGA dönüştürücü ile görüntü alabilirmiyim merak ediyorum monitör 1080p 5ms tek sıkıntısı VGA olması ve değiştirme imkanım yok aslında satıp HDMI çıkışı olan bir monitör alabilirim ama ailem buna izin vermedi. Bozulana kadar kullanılacak dedi ben bu sistemi daha iyi toplayabilirdim. Ama max 3 sene kullanıcam ve ayrı eve çıkacağım orada yeni ve güçlü bir sistem topluyacağım.
•HDMI to VGA ile i3 6100 den görüntü alabilir miyim?
•Onboard kullanmamın sebebi yeni nesil ekran kartları geliyor onları bekliyeceğim.
•i3 yetmesse i5 de alabilirim ama gereksiz olucak 3 sene için peki i3 le yeni nesil r9 480 kullanılabilir mi olmassa i5 alıcam.
•Yeni nesil ekran kartlarını HDMI to VGA ile kullanabilir miyim yani vga monitörle kullanabilir miyim?
Not: VGA da ekran dalgalanması oluyormuş benim için problem değil ve tekrar söylüyorum monitörü yeni aldım geçen sene değiştirme imkanım yok.
Dipnot:yazım hatalarım illa vardır kusura bakmayın buraya kadar okuduysan teşekkür ederim.