VGA Monitörü birincil görüntü aygıtı olarak atamak ?

Alp

Hectopat
Merhaba Technopat üyeleri.

İlginç bir sorunum var kullandığım cihazın LCD paneli yırtıldı. Olay aslında biraz garip kuzenim sinirle yaptı bunu :mad:
OS X ve W8.1 yüklemeyi planlıyordum fakat BIOS'a girmeden yapabileceğim şeyler değiller, notebookta küçük değişiklikler yaptım zaten küçük işlerimi görecek upgradeler şu şekilde;

Seagate Momentus XT aldım, ek olarak 6GB ram taktım cihaz günlük işlemlerim için yeterli geliyor. İ5-460M var ekran kartı olarak 5650M var, 720P VGA çıkışlı monitörde şuanlık kullanıyorum.
İyi hoş da cihazda 32 bit işletim sistemi var yetmiyor bu da bana.

6GB upgrade ettim 32 bit starter olduğu için malesef kullanamıyorum çok verimsiz geliyor sürekli ram doluyor.

İstediğim ve umduğum çözüm ise şu notebook ekranını geçici olarak (yaptırana dek.) deaktif etmek ve bu işlemle birlikte monitörü birincil olarak atamak. Hayır Windows da değil BIOS ekranında masaüstü sistem gibi kullanmak kısacası.

Şu anlık hiç bir çözüm bulamadım siz değerli Technopat üyeleri ve moderatörleri bana yardımcı olabilirse sevinirim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediklerinden pek birşey anlamadım, ancak şunu demek istiyorsun heralde. LCD panelin bozuk ve ekran gözükmüyor, bunu sen biosta görünür yapmak istiyorsun. Ancak böyle birşey mümkün değil, Eğer harici Monitörün varsa takarsın direk ona görüntü gelir, HDMI girişli monitör varsa daha iyi olur. VGA monitörlerden bazıları yetersiz kalabiliyor ve görüntüyü aktarmıyor.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı