VGA to DVI-d aktif çevirici %100 işe yarar mı?

Batuhan0

Centipat
Arkadaşlar, RX 460 almayı planlıyorum fakat benim anakart VGA girişli ama RX 460 HDMI ve DVI-d girişe sahip aktif bir çevirici alsam %100 çalışma ihtimalı var mı? Eğer var ise bana uygun fiyatlı kaliteli bir aktif çevirici önerir misiniz? Yardımcı olursanız bu konuyla ilgili sevinirim teşekkürler :) (VGA to DVI-d olacak şekilde aktif bir çevirici önerir misiniz kaliteli ve uygun fiyatlı)

Sorunuz su mu : RX 460 ekran karti alacagim. HDMI ve DVI-D cikislari var. Bunu VGA girisli monitore baglamak istiyorum. Oyle ise DVI'a hic bulasmayin, muhtemelen calismaz. HDMI - VGA cevirici alin.

Bu aktarıcıları genellikle 2. ve 3. monitörler için kullanıyoruz. Hem en sağlam görüntüyü şuanlık alabileceğin standart port HDMI'dır. HDMI to VGA bağlantısında aktif dönüştürücü sorunlu olmadığı sürece sorun olmayacaktır. Arkadaşın önerdiğinden biraz daha kaliteli bir şey alabilecek bütçen varsa olabildiğince üst segment bir şey al zaten dönüştürücüler öyle pahalı cihazlar değil.

Bu aktarıcıları genellikle 2. ve 3. monitörler için kullanıyoruz. Hem en sağlam görüntüyü şuanlık alabileceğin standart port HDMI'dır. HDMI to VGA bağlantısında aktif dönüştürücü sorunlu olmadığı sürece sorun olmayacaktır. Arkadaşın önerdiğinden biraz daha kaliteli bir şey alabilecek bütçen varsa olabildiğince üst segment bir şey al zaten dönüştürücüler öyle pahalı cihazlar değil.
Monitorunu belirtse cok daha iyi olurdu. Ornegin 900p ya da 1080p 60 Hz icin daha pahali bir ceviriciye ihtiyac duymayacak. Fazla para harcamak bosa masraf olur. Butcesi olsa zaten RX 460 gibi bir karta harcamaz uzerine ekleyip 470 - 570 gibi bir sey alirdi.

RX 460'ın mining modelleri de var diye biliyorum, onlardansa zaten çok para harcamasın. 2k bir monitörü olmadığı sürece zaten yetecektir ama ortada dönüştürülen bir sinyal olduğu sürece kaliteli görüntü almak açısından da kaliteli bir dönüştürücü kullanması mantıklı.

Sorunuz su mu : RX 460 ekran karti alacagim. HDMI ve DVI-D cikislari var. Bunu VGA girisli monitore baglamak istiyorum. Oyle ise DVI'a hic bulasmayin, muhtemelen calismaz. HDMI - VGA cevirici alin.
dostum monitorum dvı d ve vga desteklıyor ama anakart sadece vga destekliyor dvı d to vga aktif çevirici alsam %100 çalışırmı ?

Siz RX 460 ekran karti aldiginizda anakartinizdaki VGA cikisini kullanmayacaksiniz. Bu ekran kartinin cikisi da DVI-d. Ama DVI ceviriciler hep sorun yaratti benim gordugum kadari ile. Bence HDMI cevirici alin. Sorun yasatma ihtimali cok daha az. Aralarinda cok az fiyat farki var zaten. Eger DVI istiyorum diyorsaniz elden alin, saticiya calismamasi durumunda HDMI cevirici ile degistirmek istediginizi belirtin. En azindan sorun yasarsniz degistirme sansiniz olur.

Siz RX 460 ekran karti aldiginizda anakartinizdaki VGA cikisini kullanmayacaksiniz. Bu ekran kartinin cikisi da DVI-d. Ama DVI ceviriciler hep sorun yaratti benim gordugum kadari ile. Bence HDMI cevirici alin. Sorun yasatma ihtimali cok daha az. Aralarinda cok az fiyat farki var zaten. Eger DVI istiyorum diyorsaniz elden alin, saticiya calismamasi durumunda HDMI cevirici ile degistirmek istediginizi belirtin. En azindan sorun yasarsniz degistirme sansiniz olur.
benim ne anakart ta ne monitörde hdmı girişi var monitörde dvı-d ve vga anakart ta VGA girişi var sadece o yüzden sordum dostum aktif bir çevirici ile çalışmazsa başka ekran kartlarına yönelicem elimde patlamasın 500 tl sonra gittigidiyordan 2. el ekran kartları bakıyorum sence güvenilirmi ? alınabilirmi ?

Siz ekran karti takiyorsunuz, anakarttaki cikislari kullanmayacaksiniz. Unutun onlari. Bu arada 500 TL'yi RX 460'a da sakin vermeyin. Ben 550 TL'ye RX 570 aldim. 2. eldi. Fakat yasadigim sehirdeki bir saticidan ve test ederek aldim karti. DVI icinde yine tekrar edeyim. HDMI 'yi VGA'ya cevirmek daha sorunsuz. DVI ceviriciler genelde sorun cikariyorlar.

Siz ekran karti takiyorsunuz, anakarttaki cikislari kullanmayacaksiniz. Unutun onlari. Bu arada 500 TL'yi RX 460'a da sakin vermeyin. Ben 550 TL'ye RX 570 aldim. 2. eldi. Fakat yasadigim sehirdeki bir saticidan ve test ederek aldim karti. DVI icinde yine tekrar edeyim. HDMI 'yi VGA'ya cevirmek daha sorunsuz. DVI ceviriciler genelde sorun cikariyorlar.
doğru dostum unuttum ben haklısın monitor dvı d ve vga var dvı d yi hdmı a sorunsuz dönüştürebilirmiyim ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı