Benim sorunum elimde VGA bir monitör var ve bu monitör ekran kartına kablo ile bağlanmıyor. VGA to HDMI kablosu aldım 3 günde ağzı yamuldu ve bozuldu. Bende APU işlemcili olduğu için sistem BIOS'tan ayarlayıp işlemci grafiği ile sistemi kullanmaya başladım. Benim sorum şu, grafik ayarlarından ekran kartını seçsem ve bir oyunu başlatsam RX550 tam kapasitede mi çalışır yoksa performans iyice düşer mi? Mafia serisinde denedim kendim ama pek farkı anlayamadım.
Aparat performansı etkilemez. Kaliteli bir marka almanızı öneririm o tarz yamulmalar yaşamamak için. Ayrıca Ryzen 5 3400G ile RX550 zaten neredeyse aynı performansı veriyor. Vega 11 ile de oynasanız RX550 ile de oynasanız neredeyse aynı performansı alacaksınız.
Aparat performansı etkilemez. Kaliteli bir marka almanızı öneririm o tarz yamulmalar yaşamamak için. Ayrıca Ryzen 5 3400G ile RX550 zaten neredeyse aynı performansı veriyor. Vega 11 ile de oynasanız RX550 ile de oynasanız neredeyse aynı performansı alacaksınız.
Evet, sadece 30-40 fps fark oluyor bazı bariz sonuçlar veren oyunlarda. Fakat benim oynadığım oyun Mafia: Definitive Edition olunca yine de ikilemde kalıyor insan.
Araya başka bir aracı koymadığınız sürece sorun olmaz. Mesela benim kasam son nesil ve HDMI girişi var monitöre. Fakat Monitörüm VGA, dolayısıyla Alfais marka bir dönüştürücü kullanıyorum. Fakat aynı zamanda
KMV Switchim var 4 kasayı 1 monitöre bağlayacak şekilde. Örneğin normal zamanlarda ekran çözünürlüğüm 1366x768 iken KVM switch i de beraber kullandığım için 1024 e düşüyor.
Bazen karıncalanma bazen titreme bazen de kendi kendine gidiyor. Fakat bu sorun dönüştürücü + switch olduğu için.
Siz tek başına dönüştürücü kullanırsanız sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
Aldığınız VGA to HDMI kablosunun markası nedir? ben yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ve hiç sorun yaşamadım.
Evet, sadece 30-40 FPS fark oluyor bazı bariz sonuçlar veren oyunlarda. Fakat benim oynadığım oyun Mafia: Definitive Edition olunca yine de ikilemde kalıyor insan.
30 40 değil maksimum 10FPS olmalı sürücüsünü kurmadınız muhtemelen.
Dediğim gibi performansı etkilemez isterseniz kaliteli bir dönüştürücü alıp RX550'den faydalanabilirsiniz sonuçta almışsınız kart kasada, boşuna işlemcinin grafik birimini kullanmayın.
30 40 değil maksimum 10FPS olmalı sürücüsünü kurmadınız muhtemelen.
Dediğim gibi performansı etkilemez isterseniz kaliteli bir dönüştürücü alıp RX550'den faydalanabilirsiniz sonuçta almışsınız kart kasada, boşuna işlemcinin grafik birimini kullanmayın.
Grafik işlemcisinin hem APU hem RX550 olarak çalışan driver'ını AMD kendi otomatik kuruyor zaten. 10 fps fark ise abartı oluyor biraz. 30-40 aralığında seyrediyor fps farkı testlerim neticesiyle.
Araya başka bir aracı koymadığınız sürece sorun olmaz. Mesela benim kasam son nesil ve HDMI girişi var monitöre. Fakat Monitörüm VGA, dolayısıyla Alfais marka bir dönüştürücü kullanıyorum. Fakat aynı zamanda
KMV Switchim var 4 kasayı 1 monitöre bağlayacak şekilde. Örneğin normal zamanlarda ekran çözünürlüğüm 1366x768 iken KVM switch i de beraber kullandığım için 1024 e düşüyor.
Bazen karıncalanma bazen titreme bazen de kendi kendine gidiyor. Fakat bu sorun dönüştürücü + switch olduğu için.
Siz tek başına dönüştürücü kullanırsanız sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.
Aldığınız VGA to HDMI kablosunun markası nedir? ben yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum ve hiç sorun yaşamadım.
Grafik işlemcisinin hem APU hem RX550 olarak çalışan Driver'ını AMD kendi otomatik kuruyor zaten. 10 FPS fark ise abartı oluyor biraz. 30-40 aralığında seyrediyor FPS farkı testlerim neticesiyle.