VGA ve HDMI portları arasındaki renk farkı

morryggan

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar.

Monitörüm VGA ve uzun zamandır VGA portu kullanıyordum. Yeni GPU'da HDMI, DVI ve Display Port var. Elimde VGA to HDMI dönüştürücü vardı onunla kullanıyorum şu an. Belirgin bir renk farkı var. NVIDIA denetim masasından kontrast, gama gibi ayarlarla oynadım ama ne yaparsam yapayım eski renklerime ulaşamadım. Ekran çok karanlık sanki. Bunun sebebi nedir ve çözümü var mıdır? Renk farkı direkt girişle mi alakalı yoksa dönüştürücü kullandığım için midir?

DVI bana VGA gibi tonlar verir mi? Boşuna DVI dönüştürücü almak istemiyorum çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam monitörünüz de DVI varsa kullanın. Renk kalitesi olarak iyidir. Ben hala DVI kullanıyorum. HDMI kullanma gereği duymuyorum.

.
Hocam bu tip bir çevirici ile daha iyi görüntü alırsınız. USB beslemesiyle daha iyi görüntü ve ses iletirler.

Dönüştürücü ile alakalı benim de seninki gibi bir sorunum var. Arkadaş da farklı bir vga to hdmi dönüştürücüsü var. Renk ayarı benimkine göre kat kat iyi.

Dönüştürücü ile alakalı benim de seninki gibi bir sorunum var. Arkadaş da farklı bir vga to hdmi dönüştürücüsü var. Renk ayarı benimkine göre kat kat iyi.

Markasını bilmiyorum ama ben de 50tl civarı bi fiyata almıştım ya eğer dönüştürücü dandikse çok üzülürüm :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı