Herkese merhaba arkadaşlar. Amcam bilgisayarcı ve yaklaşık 20 yıldır bu işi yapıyor. Ben daha 2 senedir PC sektörünü takip ediyorum. Uzun zamandır bilgisayar toplama fırsatı arıyordum ve sonunda artık bu fırsat elime geçti ancak inanılmaz kararsızım. Normalde Amazon.de kullanarak 1.500 civarı 1050 Ti sistem toplayacaktım ancak ailem benden habersiz amcamla konuşmuş. Amcam bana BU BİLGİSAYAR yanında GTX 970 4GB Asus strix ekran kartı 1080p monitör mekanik hisli klavye, oyuncu kulaklık, fare ve güç kaynağı olarak da kaliteli bir şey takacağını söylüyor. Fiyat olarak da yeğenimsin diye 1500 TL diyor. İşlemci 4 çekirdek canavar gibi ilerde AMD A10 takar rahatına bakarsın diyor.
Akabinde ben ise anakartı bilmediğimden ve işlemci soketi eski olduğundan bu bilgisayardan korkuyorum.Anakartın markası sadece gigabyte pro2000 olarak gözüküyor, cmd, dxdiag falan her yerden baktım. Hani beni çok çok rahat 5-6 sene taşır ama işlemci bu ekran kartıyla çok fena bir darboğaz yaşar diye ve FM2 soket işlemcilerin en güçlüsü nedir bilmiyorum diye korkuyorum. Fiyat inanılmaz makul ancak işlemci beni korkutuyor. Anakart işlemci değiştireyim desem RAM bellekler AMD uyumlu çıkar sorun yapar diye korkuyorum.