Victus 15 vs. LOQ 15

Dexter Vex

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD RYZEN 5 5600 @ 4.40 GHz | MSI RTX 2060S @ 8 GB | 16 GB 3600 MHZ DDR4 RAM | 128 GB M2 SSD | 1.5 TB HDD
Herkese selamlar, iki laptop arasında kaldım ve karar veremiyorum. İlki Victus 15 ancak throttle sorunu var diyorlar o yüzden biraz aklımı kurcalıyor. İkincisi ise Lenovo LOQ 15. Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Attığın Victus'ta RTX 4060 var. Diğeri 4050. Bariz performans farkı olacaktır. Fakat bir Victus'ta karşılaşma ihtimalin olan sorunları say say bitmez. Biraz fiyatlara baktım bayağı uçmuş. Normalde böyle denmez ama sanki biraz daha sabredip indirim beklemen gerekiyor gibi. Yani Victus alma bence, fakat alacaksan da tabii ki bu fiyatlara 4060'lı Victus almak daha mantıklı.

Herkese selamlar, iki laptop arasında kaldım. Ve karar veremiyorum. İlki Victus 15 ancak throttle sorunu var diyorlar o yüzden biraz aklımı kurcalıyor. İkincisi ise Lenovo LOQ 15. Önerilerinizi bekliyorum.

HP Victus'un 15 modeli biraz eski diye biliyorum. Ayrıca linklerden baktım Victus DDR4 kullanırken Lenovo DDR5 kullanıyor. Ekran kartları arasında büyük bir fark yok. Victus 16'yı ben kullanıyorum fakat 15 hakkında pek bilgim yok. Lenovo LOQ 15'in Victus 15'ten daha iyi kalitede olduğunu düşünüyorum. LOQ alman daha iyi olur gibi bu durumda çünkü kalite daha iyi.

Herkese selamlar, iki laptop arasında kaldım ve karar veremiyorum. İlki Victus 15 ancak throttle sorunu var diyorlar o yüzden biraz aklımı kurcalıyor. İkincisi ise Lenovo LOQ 15. Önerilerinizi bekliyorum.

Attığın Victus'ta RTX 4060 var. Diğeri 4050. Bariz performans farkı olacaktır. Fakat bir Victus'ta karşılaşma ihtimalin olan sorunları say say bitmez. Biraz fiyatlara baktım bayağı uçmuş. Normalde böyle denmez ama sanki biraz daha sabredip indirim beklemen gerekiyor gibi. Yani Victus alma bence, fakat alacaksan da tabii ki bu fiyatlara 4060'lı Victus almak daha mantıklı.
Lenovo almak yerine indirim mi beklenmeli sizce

Lenovo almak yerine indirim mi beklenmeli sizce
Ben olsam beklerdim. Muhtemelen yılbaşında "sözde" indirim olacak diye fiyatları yükselttiler. Bunu hep yapıyorlar. Ama malum ülkede ne olduğu da belli olmuyor o yüzden sorumluluk almak istemem 😅 Son karar senin.

Victus'larden nefret ederim ama sırf VRAM farkından bile 4060 tercih edilmeli. 4050 gerçekten ilginç bir kart, tavsiye etmem.

Ben olsam beklerdim. Muhtemelen yılbaşında "sözde" indirim olacak diye fiyatları yükselttiler. Bunu hep yapıyorlar. Ama malum ülkede ne olduğu da belli olmuyor o yüzden sorumluluk almak istemem 😅 Son karar senin.

Victus'larden nefret ederim ama sırf VRAM farkından bile 4060 tercih edilmeli. 4050 gerçekten ilginç bir kart, tavsiye etmem.
Anladım sagolun hocam

Victus 15'de gpu 75w iken loq'da 105w olması lazım. Limitli victus loq'a göre bir tık daha fazla performans verir diye düşünüyorum.
İşlemci için termal kısıtlama konusunda victus'da bulunan limit çok mantıklı, aynı limiti loq'a da koymanı tavsiye ederim.

Victus 15'de gpu 75w iken loq'da 105w olması lazım. Limitli victus loq'a göre bir tık daha fazla performans verir diye düşünüyorum.
İşlemci için termal kısıtlama konusunda victus'da bulunan limit çok mantıklı, aynı limiti loq'a da koymanı tavsiye ederim.
Sizin tercihiniz ne olurdu

Sizin tercihiniz ne olurdu
Ben sana artı ve eksi yönlerini söyleyeyim sen karar ver
Victus daha uzun pil ömrü
Bir tık daha fazla performans
Daha iyi hoparlör
Kötü klavye tasarımı
İkinci ssd slotu yok
LOQ
Muhtemelen daha iyi soğutma
Daha iyi ekran paneli
İdeal klavye tasarımı