Victus 16 laptop Dualboot ekranında 2 adet Windows 11 gösteriyor

FAL1N1

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16
SSD veya HDD modeli
512gb ssd
Ekran kartı
Rtx 4050
İşlemci
Ryzen5 7640hs
Merhaba, bu akşam Windows 11 kurulu HP Victus 16 bilgisayarımda "KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE" adlı bir mavi ekran hatası aldıktan sonra güncelleştirmeleri kontrol etmeye karar verdim ve yaptığım güncellemeden sonra cihazımı tekrar başlatırken işletim sistemi seç adlı bir ekranda iki adet Windows 11 seçeneği karşıma çıktı ve anlaşılan bu bilgisayarımı her açtığımda karşıma çıkacak bir şey. Biraz araştırma üzerine bu duruma DualBoot denildiğini öğrendim fakat ben ne ikinci bir işletim sistemi kurdum ne de iki adet belleğim var, cihazımda sadece bir adet 512 GB SSD var. Anladığım kadarıyla MSConfig sayfasından bootlardan birini kaldırabiliyorum fakat hangisini kaldıracağımdan emin olamadım. Yardımcı olursanız sevinirim🙏🙏

Sistem yapılanması ekranı şu şekilde:

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, bu akşam Windows 11 kurulu HP Victus 16 bilgisayarımda "KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE" adlı bir mavi ekran hatası aldıktan sonra güncelleştirmeleri kontrol etmeye karar verdim ve yaptığım güncellemeden sonra cihazımı tekrar başlatırken işletim sistemi seç adlı bir ekranda iki adet Windows 11 seçeneği karşıma çıktı ve anlaşılan bu bilgisayarımı her açtığımda karşıma çıkacak bir şey. Biraz araştırma üzerine bu duruma DualBoot denildiğini öğrendim fakat ben ne ikinci bir işletim sistemi kurdum ne de iki adet belleğim var, cihazımda sadece bir adet 512 GB SSD var. Anladığım kadarıyla MSConfig sayfasından bootlardan birini kaldırabiliyorum fakat hangisini kaldıracağımdan emin olamadım. Yardımcı olursanız sevinirim🙏🙏

Hocam Minidump dosyalarınızı atar mısınız?

Hocam msconfig ekranında kullandığınız varsayılan sistem yazar.
1732394109204.png

Üstteki mesajda @830349 in mesajında belirttiği yerden aktif olmayan girişi silebilirsiniz.

Görev çubuğunda bulunan Windows simgesine sağ tıklayarak disk yöneticisine girip ekran görüntüsü de atar mısınız? Sorunun neden kaynaklandığına da belki öğrenebiliriz.

ekran görüntülerini ekliiyorum ayrıca az önce kontrol ettim yapmaya çalıştığım güncelleme: windows 11 versiyon 24h2

Dosya Ekleri

• resim_2024-11-23_235154642.png
    resim_2024-11-23_235154642.png
    131 KB · Görüntüleme: 20
  • Ekran görüntüsü 2024-11-23 234952.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-23 234952.png
    48,8 KB · Görüntüleme: 21
  • resim_2024-11-23_235351609.png
    resim_2024-11-23_235351609.png
    64,1 KB · Görüntüleme: 16
Öncelikle'' en son güncellemeleri hazır olduğunda...'' o açık yazan yeri kapalı hale getirin.
Her zaman kapalı bırakmanızı tavsiye ederim.

Şu anda ise önce alttan güncellemeleri 7 günküğüne duraklatı seçin.
PC yi yeniden başlatın ve güncellemelere tekrar girerek güncellemeleri kontrol et diyerek ilerleyin.

Hocam bir de MSConfig önyükleme ekranı ekran görüntüsü atabilir misiniz? Bir de 24H2'ye güncelleyip deneyin bir?

Fark edip sonradan düzenleyerek ekledim.

Hocam minidump dosyalarınızı atar mısınız?

İlk defa minidump dosyası paylaşıyorum umarım doğru şekilde atıyorumdur. https://1drv.ms/f/c/a687772a80c3b448/EgWb586BWTlMl2EOY94XM7cBxg-_ijl_XNJnS5Fl_Qsj5Q?e=fbWfm6

Öncelikle" en son güncellemeleri hazır olduğunda..." o açık yazan yeri kapalı hale getirin.
Her zaman kapalı bırakmanızı tavsiye ederim.

Şu anda ise önce alttan güncellemeleri 7 günküğüne duraklatı seçin.
PC'yi yeniden başlatın ve güncellemelere tekrar girerek güncellemeleri kontrol et diyerek ilerleyin.

Hocam dediğiniz gibi yaptım fakat güncellemeleri kontrol et çıkmıyor. Güncelleme sekmesi attığım ekran görüntüsüyle aynı durumda şu an ancak güncelleştirmeyi yeniden deneyebilirim, o konuda da biraz kararsızım açıkçası. Sürümü direkt internete yazdığımda bu versiyonla beraber bazı sıkıntıların olduğuna dair bir şeyler yazılmış doğruluğundan emin değilim ama güncellemeyi düşünüyorum şu an, güncellememem durumunda bir sorun yaşamam herhalde.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı