Victus 16 laptopta oyun açmaya çalışınca sistem çöküyor

İşletim sistemi
Windows 11

lordEnzo

Picopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/drive/folders/1Eu1y70QgdZ8ktElYPyA8GEGSv5jT4dLC?usp=drive_link
RAM
32 GB DDR5 5600 MHz
Ekran kartı
RTX 4060
İşlemci
i7
Merhaba yaklaşık 1 hafta önce HP Victus 16 aldım.
Intel i7 14700HX.
DDR5 5.600MHz 32 GB.
NVIDIA GeForce RTX 4060 GDDR6 8 GB 120W.
Bilgisayar FreeDOS geldi. Ben kendim Windows kurdum ve Wi-Fi sürücü hariç diğer sürücüleri manuel yükledim. Wi-Fi sürücüsünü yükleyemediğim için enthernet kablosu ile modeme bağlayıp Windows Update'e yüklettirdim. Bilgisayarı kurdum. Valorant yükledim. İndirme işlemi bitince bilgisayarı yeniden başlattım. Oyuna girmek istediğimde oyun hem çok geç açılıyor (1-2 dakika sürüyor) hem de daha oyunun başlangıç ekranında mvi ekran yiyorum. Sistem çöküyor ve bilgisayar yeniden başlatılıyor. Tekrar denedim gene aynısı oldu. Sorun nerede, yardımcı olursanız sevinirim. Minidump dosyalarımı aşağı bırakıyorum.

Ki zaten hybrid modda iken de demin oyunda RTX 4060'ı kullanıyordu. Çünkü oyuna girince hem NVIDIA'dan sistem mesajı geldi hem de ortalama 400 FPS alıyordum. Ekran kartıyla ilgili sorun olduğunu sanmıyorum. @Einstein

Ki zaten hybrid modda iken de demin oyunda RTX 4060'ı kullanıyordu. Çünkü oyuna girince hem NVIDIA'dan sistem mesajı geldi hem de ortalama 400 FPS alıyordum. Ekran kartıyla ilgili sorun olduğunu sanmıyorum. @Einstein

Siz dediğimi bir deneyin bakalım.

Hocam şimdi de CS girdim bayağı oyandım hiç sorun olmadı 150-200 FPS aldım. Ama sorunun sebebi acaba valoranttmı yoksa Gaming Hub'daki grafik switch ayarı mı?

Tam olarak sorunun neden kaynaklandığını bende bilmiyorum. Sorun tamamen çözülene kadar böyle kullanmaya devam edebilirsin.

Valorant'taki sorun çözülmedi mi?

Denemedim çünkü oyuna girince internet olmasına rağmen ağ hatası diyor. Denerim bugün.

Valorant'taki sorun çözülmedi mi?
Hocam minidump dosyalarına bakmasını rica etmek için, kimi etiketleyebilirim? Bilginiz var mı?

Çünkü bilgisayarda garip bir performans düşüşü de var. Kasma yok ama baya yavaş oyunların açılması 2 dakika fln sürüyor. 5.600 Mhz 32 gb ram ve i7 14.700 için böyle olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Son düzenleme:

@turko35408 yardımcı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…