Açıkçası kanunlarda öyle yazıyor yasada öyle. Yani normalde fiyat artışının bu kadar olmaması gerektiği için durum böyle. Bana öyle demediler, ben geçtikten sonra acelem olduğu için değişim istedim, yapamıyoruz dediler laptop üretilmiyormuş. Ne yapayım ben şimdi? Hayır mahkemeye de gitsem zaten üretilmeyen laptopu değiştirmezler düzgünde işlemiyor sistem diye biliyorum gitsem bu sefer para iadesi kararı çıksa uğraşmama değmez. Bir de yedek laptop veriyorlar aslında 10günden sonraydı sanırım ama benim şehir dışına çıkmam vs. gerektiği için ve yedek laptop istedikten anca 2 hafta sonra göndereceğiz dedikleri için yedek laptop elime geçmedi. Yedek laptop istiyorsunuz onlar para iadesi veya değişim yapmak zorunda kalmıyor sizde verdikleri yedek laptopu kullanıyorsunuz aslında bazı durumlarda işe yarayabilir. Bilemiyorum ama siz farklı şeyler yaşayabilirsiniz belki de laptopu hızlı gönderirler size umudu kesmemek lazım. Ama benim hoşuma gitmeyen bu değildi, hani kasası değişecek olsa anlarım fanı değişecek olsa ekranı değişecek olsa anlarım ama Amazon'da bile satılan bir SSD değişimi bu kadar uzun sürünce sinirleniyor insan.
Bildiğim kadarıyla artık Microsoft gibi firmalarda bu açığı kullanıyor. İnternette görmüştüm bir adam Microsoft Xbox oyun kolu alıyor 1 yıl servis garantisi ile sonra bozulunca arıyor Microsoft'u bir türlü yardımcı olmuyorlar hatta arkadaş sizi dava edeceğim deyince "Gidin hakkınızı mahkemede arayın" diyorlar. Neden böyle diyorlar çünkü mahkeme de para iadesi kararı çıksın sonra iade etsin arkadaş parasını alsın sonra da gitsin 1.5X katına bir daha alsın o ürünü.