Çözüldü Victus 16 Linux'la beraber siyah ekranda kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EmirElibol

Hectopat
Victus 16 4060 i5-13500H.
Şu anlık sadece Garuda denedim. Live Mode'da sistemi açıp kurulumu oradan yapmak istiyorum ama kurulum siyah ekranda kalıyor. Yaklaşık 20 dakika beklediğimde Live açıldı ama aşırı kötü durumdaydı. Mecburen kapattım. Pop_OS!'un NVIDIA için bir sürümü varmış. Onu kursam düzelir mi?

Çözüm
@SerdarT35 NVIDIA sürücüsü kaynaklı diyorlar internette ama nomode kullanıp sürücülerini kapattım. Rufus ile de Ventoy ile de denedim. Maalesef durum aynı.

Sorunu çözdüm. Flashdan ISO'yu seçtikten sonra grab 2 ve ardından E'ye basın. Açılan siyah panelde alttan 2. satırdaki modeset yazan kısımları silip nomodeset yazın. (Silinecek kısımlar farklı ISO'larda değişkenlik gösteriyor ama yeri aynı.) NVIDIA'yı baypass edip kurulum yapmış oluyoruz. Bu şekilde live ISO açılıyor ve kurulum yapabiliyoruz.
Birbirine çok zıt iki dağıtımı denemiş olacaksınız o şekilde. Ventoy mu? Ventoy ise genelde oluyor böyle şeyler. Rufus ve balenaEtcher ile deneyin.

@SerdarT35 NVIDIA sürücüsü kaynaklı diyorlar internette ama nomode kullanıp sürücülerini kapattım. Rufus ile de Ventoy ile de denedim. Maalesef durum aynı.

Sorunu çözdüm. Flashdan ISO'yu seçtikten sonra grab 2 ve ardından E'ye basın. Açılan siyah panelde alttan 2. satırdaki modeset yazan kısımları silip nomodeset yazın. (Silinecek kısımlar farklı ISO'larda değişkenlik gösteriyor ama yeri aynı.) NVIDIA'yı baypass edip kurulum yapmış oluyoruz. Bu şekilde live ISO açılıyor ve kurulum yapabiliyoruz.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı