Victus 16-S0018NT PCI Configuration Begin'de takılıyor

453482

Kilopat
Makaleler
17
Yer
Türkiye, Ankara
RAM
16 GB DDR5 5600 MHz Ram
SSD veya HDD modeli
SK Hynix BC901 1 TB SSD
Ekran kartı
Radeon 760M - RTX 4060 (-wegnoegpu ile devre dışı)
İşlemci
Ryzen 5 7640HS
Sistemime Sequoia kurmak için temel olarak bu EFI dosyasını düzenledim. Bütün kextleri, OpenCore'u ve ACPI dosyalarını ssdttime gibi araçları kullanarak güncelledim ve Config üzerinde birkaç düzenleme yaptım. Resimde görüldüğü gibi sistem "PCI Configuration begin" yazısına kadar geliyor ve sistem orada donuyor. Caps Lock tuşu da tepki vermiyor. "npci = 0x2000" ve "npci = 0x3000" komutlarını tek tek denedim fakat yine herhangi bir etkisi olmadı. Yardımcı olabilme şansınız var mı?

Güncel EFI Dosyam

Hiçbir ekran kartımın desteklenmediğini biliyorum. Xcode çalıştırsın yeter

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-07-13 at 17.54.54.jpeg
    180,3 KB · Görüntüleme: 19
AMD laptop sistemler sorunlu gibi hala evet denenebilir ama ondan önce sizin disk sorunlu. Farklı bir disk var mı elinizde ilk olarak ?
Kurulumda PCI Configuration Begin kısmını geçtim ve sonradan dediğiniz gibi SSD'min destekli olmadığını öğrendim. Elimde başka bir destekli NVME SSD'm var. Onu bir dönüştürücü ile Type C'den bağlamayı düşünüyorum fakat bunu yapsam bile şu anki SSD'mi devre dışı bırakmam gerekiyor sanırım. Şu an sistem burada takılıyor. SSD ile alakalı sanırım. EFI dosyamı aldığım kişinin ACPI klasöründe SSDT-Nvme-DISABLE diye bir dosya buldum fakat denediğimde bir işe yaramadı. Böyle bir dosyayı kendi sistemim için Windows'ta oluşturabilir miyim yoksa başka bir disk takıp MaciASL kullanarak macOS'de mi yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-07-14 at 16.31.19.jpeg
    334,7 KB · Görüntüleme: 14
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…