Video Çekim Kiti oluşturmak istiyorum ne önerirsiniz?

yagizcam

Decapat
Arkadaşlar bir adet 12 bir adet 11'im var. Gimball, kablosuz mikrofon, ışık vs. dizip çekim makinesine çevirmek istiyorum bunları. Anlayan biri bana bir kit yaratabilir mi? Max 2500 TL olmak suretiyle.

Mikrofon ve ışık konusunda çok bilgili değilim ancak naçizane kendi setup'ımdan bahsedeyim.

Ben gimbal olarak DJI Osmo Mobile 3 almıştım, oldukça memnunum. Sabitleme işini çok iyi başarıyor. Eğer sizin de yeteneğiniz/ilginiz varsa çok iyi sinematik çekimler elde edebilirsiniz.:)

Yakın zamanda Osmo Mobile 4 çıkmıştı, aralarında şu an 300-400 liralık bir fark var. Bu bütçede ben Osmo Mobile 4 tavsiye edebilirim.

Dediğim gibi mikrofon ve ışık konusunda iyi bir tavsiye veremem, biz internette satılan markasız 10 inç Ring Light'lardan 3 adet almıştık, ortamı iyi aydınlattığını söyleyebilirim. 3 tanesi toplam 150 lira civarıydı.

Mikrofon olarak ise BOYA BY-M1 yaka mikrofonunu tercih ettik, kablosunun 6 metre olması dışında bir dezavantajı yok. Ses kalitesi bence gayet yeterli. Masa başında mikrofon kullanacağım zaman ise iPhone 6S Plus'ın üzerindeki dahili mikrofonu kullanıyorum ve çok iyi bir ses kalitesine sahip, BOYA'dan iyi. Yazıda iPhone kullandığınızı belirtmişsiniz, mikrofonuna yakından konuştuğunuzda çok iyi bir sonuç alacağınızdan eminim.

Ek olarak kendim kullanmasam da FiLMiC Pro gibi uygulamaları da satın almanızı tavsiye ederim.

Düzenleme: Kablosuz mikrofon istediğinizi yeni fark ettim, kusura bakmayın. Saramonic'in modellerine bakmanızı tavsiye ederim.(Örneğin Blink500)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı