Video düzenleme öncelikli bilgisayar toplama

Murat Burç

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Kullandığım program DaVinci Resolve. NVIDIA tarafının üretkenlik tarafındaki ezici üstünlüğü dolayısıyla ekran kartımı 3060 Ti olarak seçtim. Resolve GPU ile düzenleme de yaptığından dolayı GPU da video düzenleme için artık önemli.

Bunun etrafına video düzenleme bilgisayar toplamak istiyorum.

Oyun ikinci öncelik, oynarsam da mutlaka yayın açmış bir şekilde oynarım. Bunu da dikkate alın lütfen.

Bütçe olarak 5950X takacak bir bütçem yok. 3060 Ti etrafına kurulabilecek en fiyat performans ve en dengeli sistemi kurmak istiyorum.

Geleceğe yönelik olması için 32 GB RAM olması tercihimdir. Tabii şu an 16 al sonradan 16 tak gibi bir seçenek mevcutsa kesinlikle daha iyi olur.

RGB fetişine fazladan para vermek istemiyorum. Amacım tamamen performans.

Şimdiden teşekkür ederim.

Not: Elimde 500 GB 970 Evo Plus ve 1 TB Toshiba P300 var.

Tam bütçeniz ne kadar?

Edit: Arkadaş konuyu 8 saat önce açmış, gelirse yazar zaten.

Bütçe nerede hocam?

Arkadaşlar bilgisayar piyasasına hakim olmadığım için olası bir bütçe belirtemiyorum.

Benim anladığım kadarıyla şu an en garanti ve en fiyat performans ekran kartı RTX 3060 Ti. Bu yüzden ve NVIDIA'nın yazılım tarafından dolayı bu ekran kartını almaya kafaya koydum.

DaVinci Resolve kullanıyorum. GPU Render ile ekran kartları renderı inanılmaz hızlandırıyor. Bu yüzden 3060 Ti tercihim. 3000 serisi bu konuda çok başarılı.

DaVinci Resolve Fusion sekmesi dehşet RAM tüketiyor bu yüzden 32 GB'da RAM istiyorum.

Şimdilik 16 alıp sonradan, uyumsuzluk vb. sorun yaşamadan bir 16 daha ekleyebileceksek en başta 16 almayı tercih ederim. Hem belki de 32 GB RAM'in gereksiz harcama olduğunu fark ederim.

Dediğim gibi 5950X takabilecek bir bütçem yok. Olabildiğince ucuz ama olabildiğince kaliteli bir sistem toplamak istiyorum.

Mesela kalkıp da sırf ucuz olsun diye güç kaynağı gibi önemli bir parçadan fiyat kısmam ama RGB safsatası için gereksiz fiyat şişirilen her türlü üründen uzak durmak istiyorum.

Benim amacım video render. Duruma göre RAM takviyesi dışında bir güncellemeyi uzun süre düşünmüyorum. Al unut olacak yani.

Amd Ryzen 7 3700X 3,6GHz 36MB Cache Soket AM4 İşlemci | Trendyol işlemci

https://www.hepsiburada.com/msi-b45...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.56.4 anakart

Ekran kartı.

MSI Mag Forge 100r Temperli Cam 2x A-rgb Fan ,1x 120mm Fan Atx Gaming Kasa | Trendyol kasa

PSU

G.Skill F4-3600C18D-32GVK (2x16GB) Ripjaws V Gaming Serisi 3600 MHz CL18 (18-22-22-42) Siyah Renkli Alüminyum Soğutuculu 1.35V Dual Bellek Kiti: Amazon.com.tr RAM

SSD takmadım. Monitör veya ekipman önerelim mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…