Video izlerken yüksek CPU kullanımı

Sanırım entegre GPU üzerinden video oynatılıyor. Bu yüzden de bütün yük CPU üzerine düşüyor.
Bence sorun ekran kartının çalışmamasından kaynaklanıyor. Tüm yük işlemci üzerinde oluyor, videolarda 1080P olarak oynatılıyorsa sıkıntı çıkıyordur.

Kod:
prime-run opera
bu şekilde mi açmam gerekiyor?
5.4 LTS kernel ile deneyebilir misin? eOS 5.4 kullanıyor diye biliyorum. Ayrıca donanım hızlandırmayı kapatmayı da deneyebilirsin. Aklıma şimdilik bunlar geldi.
Tamamdır ona geçirip deniyorum şimdi.

Yanlış hatırlamıyorsam bu ekran kartı ile o 455.45 driverında sorun oluyordu. Mümkünse açık kaynaklı olanı kurun veya biraz daha eski olan 425 veya 360 driverları kurmayı deneyin.
Tamamdır deniyorum.

Nvidia X Server Settings'e girip GPU'da çalışmasını seçebilirsin veya Buradaki Auto Install Open-Source Driver diyebilirsin.
Denedim sorun yine devam ediyor.

Dosya Ekleri

• 1608391525002.png
    60,3 KB · Görüntüleme: 50
Olayın işletim sistemiyle bir alakası yok. Ungoogled-Chromium kullanmanı tavsiye ederim. Bu sayede yükü GPU'ya bindirebilirsin.

Olayın işletim sistemiyle bir alakası yok. Ungoogled-Chromium kullanmanı tavsiye ederim. Bu sayede yükü GPU'ya bindirebilirsin.
Nvidia Ayarlarından hangi uygulamanın hangi GPU'yu kullanacağını seçemiyor muyuz? Bunu seçtikten sonra da uygulamalar kafasına göre dahili GPU'yu kullanabiliyor mu?

Sanırım altyapı çalışması var, 5 dakikada bir internetim gidip geliyor. Kernel değiştirdim yine aynı, açık kaynaklı sürücülerde de aynı. Şimdi tekrardan önceki sürücüleri kurup 5.4.80 kernelinde deneyeceğim.

Deniyorum şimdi.
Güncel driver + 5.4.80 kernelinde Opera cpu konusunda uçuyor yine. Chrome daha düşük ama büyük farklarla dalgalanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…