Video İzlerken Yüksek CPU Kullanımı

OSMAN KARTAL

Megapat
Daha fazla  
Sadece video izlerken CPU acayip bir şekilde yükseliyor. Birden fazla temiz kurulum yaptım. Sebebi nedir?

İşlemci: Intel Core 2 Duo 800 MHz. 2.20 GHz. 2 MB Cache Bellek T6600 İşlemci
Ram: 4 GB DDR2 800 Mhz. (Max.8 GB) Ram
Sabit Disk: 500 GB SATA (7200 Rpm) HDD
İşletim Sistemi: Microsoft Windows 10 Home Premium Tr (64 Bit)
Ekran Kartı: ATI Mobility Radeon HD 4650 Max. 2815 MB Ekran Kartı
[TBODY] [/TBODY]

Ekran kartı driverın güncel mi?
Ekteki görselde performans sekmesinde CPU'yu seçip altta kaynak yöneticisini tıklayıp servisleri gösteren görsel eklemen de iyi olur, sorun anına ait tabii.
Ekran kartım güncel. Başka bilgisayarlarda da denedim onlarda da yükseliyor. Ama bazı bilgisayarlarda hiçbir şey yok.

2 farklı video açtığımda bilgisayar neredeyse kullanılamaz hale geliyor. Fan temizliği macun vs. bu tip şeyler çözüm olabilir mi?

İşlemcin kullanılıyor, temizlik gibi bir çözüm sadece bu kullanım esnasındaki sıcaklık değerlerini iyileştirmek için kulllanılabilir. İşlemci sıcaklığına HWmonitor ya da AIDA64 ile bakabilirsin. Çok aşırı bir ısınma yoksa ya daha düşük çözünürlükte izleyeceksin ya da işlemcini upgrade edip biraz daha nefes almasını sağlayacaksın. Tek video ile boğuşurken ikincisini unut zaten.

Makinam o kadar kötü değil bence. Ekran kartı aynı olan masaüstü bilgisayarımda tıkır tıkır çalışıyor. Notebookta oluyor bu sorun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…