Elimde notebook var ve i7 4720HQ ile render olayı çok yavaş oluyor. Sistem tavsiyelerine göre Intel Core i7-6700K öneriliyor. Daha sonrasında ise ₺4000 civarında olan Intel Core i7-5960X öneriliyor. Bunların arasında bir işlemci arıyorum.
X99 anakart ve DDR4 bellekler gerekiyor. DDR4 yaygınlaştığı için çok pahalı değildir fakat anakartta biraz takılabilirsiniz. Ekran kartını ne düşünüyorsunuz?
Render için hızlı bellekler de gerekiyordu sanırım. Render gibi işlerde Nvidia kartlar bazı programlarda daha avantajlı oluyor CUDA çekirdekleri sayesinde.
@Silinen üye Size sistem önerisinde bulunabilirim. Fakat bir sorum var; 9000₺ bütçe içerisinde sadece kasa mı var? Ayrıca ekran kartı ile render yapacak mısınız?
Galiba bu kadar üst düzeye benim bütçe dayanmayacak. Monitör olayı komple aklımdan çıkmış. Monitör + kasa + klavye. Sizden isteğim "sadece kasa" içerisinde i7 6850K ve GTX 1080 olduğu takdirde en ucuza ne kadara mâl olur? @Oğuzhan Artun ekran kartıyla render olayını bilmiyorum ama Vegas Pro'da CUDA ve OpenGL kullanarak render seçenekleri var.