Video_Dxgkrnl_Fatal_Error Hatası - Asus X550JX

legatusVI

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Merhaba , iyi günler Asus X550JX model GTX 950M dizüstü bilgisayarımda son zamanlarda karşılaşmaya başladığım bir sorunum var.
Normal kullanımda ve ya oyun oynarken sorun olmuyor , 3DS Max 2016 sürümünü açtığımda bilgisayar Video_Dxgkrnl_Fatal_Error mavi ekran hatası veriyor ve öylece kalıyor kendini yeniden başlatamıyor fan son hız artıyor kendim butona basıp kapatmak zorunda kalıyorum.Bende bu soruna çözüm bulmak için format attım yine aynı hatayı verdi , Nvidia denetim masasından varsayılan grafik işlemciyi otomatik moduna aldım ve bu bir dönem işe yaradı gibi oldu , intel ve nvidia çakışıyor diye düşünmüştüm ancak buda çözüm olmadı .Garip bir olay oyunlarda Autocad' de vs hiçbir sorun çıkmıyor , sadece 3DS Max 2016 versiyonunda program açılıyor açılır açılmaz mavi ekran veriyor.Güncelleme olsun ayarlar olsun bu tarz çözüm yollarını denedim.
Konu açmadan önce forumda ki benzer konulara göz attım fakat benim problemim daha farklı görünüyordu konu açma gereği duydum ve minidump hata dosyasını upload ettm.

Minidump Dosyası : Minidump.rar

Yardımcı olursanız sevinirim , iyi günler.

Open gl ayarları konusunda hiç bir bilgim yok , intel den mi yapacağım , başlamam için bir yol gösterirseniz , teşekkürler.

Hemen Bilgisayara suç atmayınız. Aynı sorunu bende yaşadım. Sorun nvidia driver yüzünden 364.51 versiyonunu indiriniz. Temiz kurulum seçeneğine tıklayarak kurulum yapınız.

Murat hocam da haklı bu sorunu alan çok kişi var bizim gibi , sizin dediğiniz de doğru olabilir zira yazı da belirtmiştim bir gün oldu belkide nvidia güncellemesinden sonra bu sorunla karşılaşmaya başladım , peki siz şuan 364.51 sürümünü kullanıyorsunuz sanırım , sorun var mı ? Devam ediyor mu ?

Hemen bilgisayara suç atmayınız. Aynı sorunu bende yaşadım. Sorun Nvidia driver yüzünden 364.51 versiyonunu indiriniz. Temiz kurulum seçeneğine tıklayarak kurulum yapınız.
Kime yazdığını öğrenin sonra cevabınızı düşünün.

Open gl ayarları konusunda hiç bir bilgim yok, İntel den mi yapacağım? Başlamam için bir yol gösterirseniz, teşekkürler.
Hayır program ayarlarından diyorum.

Hocam çok teşekkür ediyorum , program içinden bir sorun olabileceğini düşünmemiştim , siz söyledikten sonra ilk önce programın grafik ayarlarını kontrol ettim Direct 3D 11 ayarlıydı bunu Direct 3D 9 a çektim şuan programa rahat girebiliyorum , henüz mavi ekranla karşılaşmadım.Ama Dx 11 le neden mavi ekran hatası veriyor ? Dx tanılama aracı ile de tarama yaptım sorun görünmüyor , güncellemeler de tamam , hatta programın sp3 güncellemesini de yükledim ve buna rağmen Dx 11'e ayarlayınca mavi ekran veriyor.
Autodesk firmasından ve ya Nvidia Optimus teknolojisinden kaynaklı bir sorun olabilir mi ?

Arkadaşlar konu hakkında güncelleme yapmak istedim .
Sorunum hala devam ediyor bu arada sadece 3DS Max programında değil normal kullanımda da karşılaşmaya başladım.Yapabileceğim her şeyi yaptım fakat olmuyor , sürekli bu mavi ekran hatasıyla karşılaşıyorum.Bugün ASUS destek sitesinde form doldurdum , bilgisayarı garantiye gönderiyorum.
Garantiden geldikten sonra sorunun neden kaynaklandığı ve teknik servisin ne yaptığını buraya güncelleme şeklinde yazacağım , iyi günler.

Laptop bugün garantiden geldi. Ana kart değiştirmişler.Fakat geldiği gün açmamla yine aynı mavi ekran hatasını almam bir oldu.Yarın yeniden garantiye göndereceğim.Bu sefer değişim belgesi istedim , bakalım ne olacak ?
Murat5038

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…