VIDEO_MEMORY_MANAGEMENT_INTERNAL mavi ekran hatası

Yusuf Kul

Femtopat
Daha fazla  
Birkaç ay önce düzenli olarak mavi ekran alıyordum. Tam düzeldi dedim aylar sonra Chrome'da video izlerken mavi ekran verdi "VIDEO_MEMORY_MANAGEMENT_INTERNAL" hata kodu ile. Aylar öncesinde de neredeyse her hata kodu ile mavi ekran alıyordum. Normalde minidump dosyaları kaydolmuyordu ama 3 ay öncesinin dosyasını kaydetmiş. Onu da aşağıya ekledim. Ayrıca bugün AIDA64 ile sistem stabilize testi yaptım işim vardı 1 saat tutabildim, onu da aşağıya ekledim. Bu arada yakın zamanda harddiskim çöp oldu onun yerine bir SSD taktık ve CD-ROM'u çıkarttık. Şu sorunumu çözersek çok mutlu olacağım, yardımlarınızı bekliyorum...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1 Ocak 2021 minidump dosyası: 011521-21078-01.rar
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sistem özelliklerim ise;
RAM:
8 GB
İşlemci: Intel(R) Core(TM) i7-4700MQ CPU @ 2.40GHz
GPU: Intel(R) HD Graphics 4600
İşletim sistemi: Windows 10 Pro 64-Bit (10.0, Build 18363)
SSD: Adata SU630 240 GB
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Attığım görselde cpu aşırı ısınma sorunu var fakat cpu ısınmasa bile mavi ekran verebiliyor.

Dosya Ekleri

• stabilitytestt.png
    39 KB · Görüntüleme: 36
  • stabilitytesttt.png
    42,8 KB · Görüntüleme: 38
  • stabilitytesttttt.png
    41,4 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleme:
İlk öncelikle o sıcaklıkları düşürmen lazım. Laptopun içini güzelce tozunu alın ve termal macununu yenilemenizi öneririm.

Attığınız minidump dosyasını göre.

SSD takarken hiç sorun yaşadınız mı?

Biraz diskin AHCI sürücüsünden şüphelendim. Ama tam olarak emin değilim.

Ben gene disk için birkaç test isteyeyim. Diskin sağlıklı çıkacağını umuyorum.

HD Tune yazılımı ile diske "error scan" testi yap ve "health" sekmesini paylaş.
HD Sentinel yazılımı ile genel bakış sekmesini ve S.M.A.RT sekmesini paylaşın.

Windows 10 sürümünü güncelle. Windows 10 20H2 sürümüne geçin.

CMD'yi yönetici olarak çalıştırın ve şu komutu sfc/ scannow girin. % olmasını bekleyin.

Ekran kartı sürücünü güncelle.

Sorunun donanımsal olabilir. Birkaç şey deneyelim olmaz ise sorun donanımsal olabilir.

-laptopu açtım, içitertemizdi ve macun ıslaktı. O yüzden ona bir şey yapmadım.
-ssd takarken sorun yaşanmamış, sadece diğer harddisk çöp olmuştu.
-Disk testi görsellerini aşağıda paylaştım, bir sorun göremedim.
-1 hafta önce 20h2 yi kurdum fakat ses aygıtı kayboldu bir türlü çözememiştim ve 1909 a geri dönmüştüm. Şimdi 2 kez güncellemeyi denedim ikisinde de mavi ekran aldım.
-scannow yaptım fakat bi eksik bulmadı.
-ekran kartı sürümüm güncel zaten.
Cidden canımı çok sıkıyor işlerim var fakat işlemci çok çabuk ısınıyor, ne önerirsiniz?

Dosya Ekleri

• hdsentinel_genelbakis.jpg
    46,4 KB · Görüntüleme: 29
  • hdsentinel_smart.jpg
    89,2 KB · Görüntüleme: 32
  • hdtune_health (error scan).png
    50,9 KB · Görüntüleme: 43
  • sfc_scannow.jpg
    31,1 KB · Görüntüleme: 33
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…