VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

BerkeKzlaslan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhabalar. Bilgisayarım mavi ekran döngüsüne giriyor. Hoş geldiniz yazısında saatlerce dönüyor fakat tüm işlevlerini yitiriyor, yani klavye vs hiçbir şey çalışmıyor. Birkaç tekrar başlatmadan sonra mavi ekran yiyorum ve VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR hatası alıyorum.

Kurtarma ekranına geldiğimde ise hiçbir şey çalışmıyor "Windows bir nedenden ötürü çalıştıramıyor" tarzı hatalar veriyor. Tek çözüm yolum güvenli moda girebilmek bilgisayar eskisi gibi çalışıyor. Fakat güvenli moddan çıktığım anda tekrar sürekli çöküyor.

Yazılımsal bir problem olduğunu düşündüm fakat NVIDIA'yı da Windows'umu da temiz kurulumla kurmama rağmen hala aynı hatayı alıyorum. Güvenli modda ise ekran kartını devre dışı bıraktığı için bilgisayar normal bir şekilde çalışıyor. Ekran kartımdan şüpheleniyorum fakat bu sefer de ekranıma görüntü geliyor ve eski bir sürüme getirdiğimde bir süreliğine oyun bile oynattı.

RAM kaynaklı olabilir diye düşünüyorum, çünkü ekran kartım bir çalışıyor bir hata veriyor. Gerçekten problemin ne olduğunu öğrenmek istiyorum amacım çözüm değil. Eğer bir ekran kartı ya da RAM bozulmasıysa tamam fakat yazılımsal ve çözülecek bir problemse yardım edin lütfen. Belge ya da dosya paylaşamıyorum, çünkü formatladığım için güvenli moda giremiyorum ve bilgisayar yeniden kurulma (saat, ülke vs) bilgilerini girerken dönüyor.

Laptop
NVIDIA GeForce 840M
Casper Intel Core i7-4712mq CPU @ 2.30GHz 2.GHz
Kingston 250GB SSD
Windows 10, 64 Bit

Not: 2 haftadır bu problemi yaşıyorum ve 10'a yakın format attım, hiçbir şekilde çözülmedi. Tüm forumlara baktım, tüm videoları izledim fakat gerçekten de sorunun temelini hala bulamadım. Bir tamirciye götürdüğümde ise (RAM, ekran kartı, köprü) problemleri olabileceğini söyledi. Fakat emin olamadım.

Daha öncesinde aynı hatayı almış arkadaşlar olabilir fakat benimle aynı şekilde kimse almadığı için konuyu tekrar açıyorum.

Not: Bilgisayarı tekrar formatladım fakat açılmadığı için güvenli moda giriş yaptım zar zor. Hepsi olmasa da birkaç tanesi gözüküyordur diye tahmin ediyorum.

Güvenli modda ekran kartı sürücünü DDU ile kaldır ve WHQL onaylı sürücünü kur.
Rehber: DISM aracı nedir ve nasıl kullanılır? bu rehberi uygula.
Olmazsa ekran kartını çıkar ve bilgisayarı açmayı dene stabil çalışıyor mu kontrol et.

Yine fayda etmediyse HD Tune ile HDD sağlık testi yap.

Yine fayda etmez ise Memtest86 ile Bozuk RAM Testi - Technopat bu rehberi uygula ve RAM testi yap.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı