VIDEO_TDR_FAILURE hatası kablodan mı kaynaklanıyor yoksa sürücülerden mi?

İşletim sistemi
Windows 10

Rolesional

Hectopat
Makaleler
3
Yer
İstanbul
Daha fazla  
RAM
12 GB DDR3 1333MHz
SSD veya HDD modeli
120 GB SSD 1 TB HDD
Ekran kartı
Nvidia GeForce GTX1050Ti
Anakart
Asus P8H67-M LE
İşlemci
i5-2400 3.10 GHz
Şimdi benim bu bilgisayarım ara sıra mavi ekran veriyor fakat sebebini tam olarak anlayamadım acaba kablodan mı dedim. HDMI kablosunu ufak hareket ettirdim çıkartmadan aynı mavi ekranı verdi. Masam biraz sallanıyor ve kablo olarak HDMI to VGA kullanıyorum yani sinyali de analoga dönüştürüyorum mecburen.
Minidump dosyasını koyuyorum acaba neden olmuş olabilir kabloyla ilgili mi yoksa sürücülerle bir alakası mı var? Ona göre kabloda bir değişikliğe gideceğim ya da driverları tekrar silip yükleyeceğim.

Mavi ekran hatası: "VIDEO_TDR_FAILURE nvlddmkm.sys"

Minidump linki: 011425-14593-01.dmp

Son düzenleyen: Moderatör:
@Rolesional Kablo yüzünden mavi ekran hatası alınmaz hocam. :) DDU ile sürücüleri kaldırıp tekrar kurun. Sorun düzelmezse ekran kartında donanımsal bir sorun olabilir.

@Rolesional kablo yüzünden mavi ekran hatası alınmaz hocam. :) DDU ile sürücüleri kaldırıp tekrar kurun. Sorun düzelmezse ekran kartında donanımsal bir sorun olabilir.

Ama bildiğiniz HDMI kablosunu ufak oynatınca ya da masayı aşırı sallayınca bilgisayar donuyor ve mavi ekran hatası karşıma çıkıyor hatayı aldıktan sonra bunu 1-2 sefer denedim.

Sallantıdan kaynaklı sorun olabilir. Ama kablo tesadüfi.

Vanguard yazılımını da kaldırın. Oyun tekrar kurar.

Dönüştürücüde sorun da olabilir.

Ekran görüntüsü 2025-01-14 220954.png

Ekran görüntüsü 2025-01-14 220349.png

Sallantıdan kaynaklı sorun olabilir. Ama kablo tesadüfi.

Vanguard yazılımını da kaldırın. Oyun tekrar kurar.

Dönüştürücüde sorun da olabilir.

Eki Görüntüle 2397343

Eki Görüntüle 2397344

Hangisi tam olarak gösteriyor bunu? Peki HDMI to VGA yerine DVI to VGA alsam daha iyi olur mu? DVI da VGA gibi sabit duruyor.

Hocam olur tabii ki ama önce sürücüleri tekrar kurmayı deneyin. Ekran kartı yerine düzgün oturmuş mu kontrol edin. Bazen üstten hafifçe bastırmak gerekiyor. Sarsıntı anında sorun çıkarıyor olabilir. Kasayı sarsılmayacak bir yere koymanız mümkün değil mi?

Hangisi tam olarak gösteriyor bunu
Minidump dosyanızın analiz sonucu.

Hocam olur tabii ki ama önce sürücüleri tekrar kurmayı deneyin. Ekran kartı yerine düzgün oturmuş mu kontrol edin. Bazen üstten hafifçe bastırmak gerekiyor. Sarsıntı anında sorun çıkarıyor olabilir. Kasayı sarsılmayacak bir yere koymanız mümkün değil mi?

Minidump dosyanızın analiz sonucu.

Bilgisayar masamın altında duruyor. Ekran kartı tam yerinde oturuyor. Sarsıntı olunca çöküyor sürekli sanırım DVI to VGA almam şart.

Masanın altında derken bildiğiniz o çalışma masalarından bu ondan alttaki kısımda sallana sallana duruyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı