Videodaki isletim sistemi sayılabilir mi?

672932

Centipat
Makaleler
1
Geçenlerde bu videoya rastladım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama kerneli hazır almamış gibi duruyor. Sizce bu yapılana kernel mi diyelim işletim sistemimi, sadece öğrenmek amacıyla soruyorum, bu işlerde acemiyim. Yoksa, buradaki kardeşimizin eline sağlık, güzel iş başarmış.

Geçenlerde bu videoya rastladım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ama kerneli hazır almamış gibi duruyor. Sizce bu yapılana kernel mi diyelim işletim sistemimi, sadece öğrenmek amacıyla soruyorum, bu işlerde acemiyim. Yoksa, buradaki kardeşimizin eline sağlık, güzel iş başarmış.

Pardus'ten daha iyi olduğu kesin (!) 🤣

Sayılmaz. Arkadaş basit bir GUI programı tasarlamış gibi duruyor. Yani clickbait.
Fakat yaşına göre çok iyi iş çıkarmış. Bunu birçok üni öğrencisi bile yapamaz eminim. Tebrik ederim o konuda.
Fakat işletim sistemi adı altında anlatması doğru değil. Yanlış bilgilendirmelere sebep olabiliyor. Mesela konu sahibini etkilemiş gibi.

Sayılmaz. Arkadaş basit bir GUI programı tasarlamış gibi duruyor. Yani clickbait.
Fakat yaşına göre çok iyi iş çıkarmış. Bunu birçok üniversite öğrencisi bile yapamaz eminim. Tebrik ederim o konuda.
Fakat işletim sistemi adı altında anlatması doğru değil. Yanlış bilgilendirmelere sebep olabiliyor. Mesela konu sahibini etkilemiş gibi.

Yaptığı şey işletim sistemiymis gibi simule eden bir program değilki. Sanal makinede açabileceğini kernel gibi geldi bana. Çünkü kernel. Cpp falan var. Hatta çocuğun yardım aldığı tutorialdada adam kernel yaziyor gibiydi.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı