Videodaki Wi-Fi adaptör işe yarar mı?

Agony1

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
7800XT+13400F
İyi sosyaller internet konusunda sıkıntı yaşıyorum USB Wireless alacaktım maalesef Ethernet cekemiyorum. Sonra bu video ile karşılaştım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tabii ki internet hızımin o seviyelere ulaşmasını beklemiyorum 😀 ama Ethernet kablosu olunca işte bir mantıklı geldi. Bu mantıkla çalışan bildiğiniz alet var mıdır? Normal USB Wireless ten farkı olur mu? Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

İyi sosyaller internet konusunda sıkıntı yaşıyorum USB Wireless alacaktım maalesef Ethernet cekemiyorum. Sonra bu video ile karşılaştım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tabii ki internet hızımin o seviyelere ulaşmasını beklemiyorum 😀 ama Ethernet kablosu olunca işte bir mantıklı geldi. Bu mantıkla çalışan bildiğiniz alet var mıdır? Normal USB Wireless ten farkı olur mu? Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler.

Yaşadığınız sıkıntı nedir tam olarak, bilgisayarınızın olduğu yerde Wifi iyi çekmiyor mu? Wifi Menzil Genişletici (Range Extender) alarak çözebilirsiniz (Paylaştığınız ürün Vanguard 3.0 Wifi Booster cihazı da bir menzil genişletici) ama öncelikle internet hızınız tam olarak kaç? Modemin yanında Wifi ile kaç hız alıyorsunuz, odanızda kaç alıyorsunuz?

Ek olarak odanızla modem arasında ne kadar mesafe var, kaç duvar var vs vs?

Almanız gereken cihaz şu tip bir cihaz ama yukarıdaki soruları yanıtlarsanız ve bütçe belirtirseniz daha net cihaz tavsiyeleri gelir:

Hocam Wi-Fi iyi çekmiyor Google takılırken bile 5dk bekliyorum Valorant-CS tarzı oyunlarda da bazen ping çıkıyor. Her zaman değil bazen. Şu an kullandığım şey USB Wireless dandik bir şeydi eve gidince atarım modelini. Telefonda filan sıkıntı yok. Bu arada internet iyi değil yavaş aslında. İnternetin değerlerini bilmiyorum program önerirseniz olcebilirim.

Hocam Wi-Fi iyi çekmiyor Google takılırken bile 5dk bekliyorum Valorant-CS tarzı oyunlarda da bazen ping çıkıyor. Her zaman değil bazen. Şu an kullandığım şey USB Wireless dandik bir şeydi eve gidince atarım modelini. Telefonda filan sıkıntı yok. Bu arada internet iyi değil yavaş aslında. İnternetin değerlerini bilmiyorum program önerirseniz olcebilirim.

Hocam telefonunuzla speedtest sayfasına girerek hem modemin hemen yanında hem de bilgisayarınızın yanında download / upload hızlarını ölçün ona göre bir yorum yapalım.

Hocam download hızında PC yanında 19 en düşük 23 en fazla çıktı. Hem telefondan hem de PC'den denedim kaç kez. Upload 2.84 PC'den yaptığımda. Wi-Fi yanında da aynı değerler ama upload yok telefonda nedense.

Hocam telefonunuzla Speedtest sayfasına girerek hem modemin hemen yanında hem de bilgisayarınızın yanında download / upload hızlarını ölçün ona göre bir yorum yapalım.

@chaturanga ne yapayım?

Son düzenleme:
Hocam download hızında PC yanında 19 en düşük 23 en fazla çıktı. Hem telefondan hem de PC'den denedim kaç kez. Upload 2.84 PC'den yaptığımda. Wi-Fi yanında da aynı değerler ama upload yok telefonda nedense.

@chaturanga ne yapayım?

Hocam modem yanındaki değerlerle PC yanındaki değerler telefonla ölçtüğünüzde aşağı yukarı aynıysa o zaman size wifi menzil genişletici bir avantaj sağlamaz.

Anladığım kadarıyla bilgisayarınızdaki wifi kartı iyi değil ya da iyi çekmiyor. Daha iyi bir wifi kartı alıp bilgisayaranıza takarsanız sorununuz internet bağlantı hızınızın izin verdiği ölçüde düzelecektir diye düşünüyorum.

Eğer modeminizden odanıza gelen hızda problem olsaydı mesela telefonla modem yanında 23Mbps hız alırken odanızda 4-5 vs vs gibi düşük hızlar almanız gerekirdi. Durum bu olsaydı menzil genişletici işe yarardı, ama anlaşılan sizin sorununuz şu, wifi odanıza iyi şekilde ulaşıyor modemden ama, bilgisayarınız bu wifi ağına sağlıklı bağlanamıyor.

Kullandığınız wifi kartı USB üzerinden bağlanan bir kartsa kablosu falan varsa yerini değiştirerek daha iyi çektiği bir yer bulmaya çalışın ama anakarta takılan sabit bir wifi kartı ise o zaman tavsiyem USB wifi adaptörü alıp bilgisayarınızı wifi ağına onunla bağlayın.

Yani şu tip USB den bilgisayara bağlayabileceğiniz bir wifi adaptörü alırsanız odanıza telefonla ölçtüğünüzde ulaşan hız ne ise büyük oranda tam olarak onu alırsınız..

Son düzenleme:
Wifi kartı derken tam anlamadım hocam.

Ozellikle sonradan Wi-Fi kartı almadım.

Wifi kartı derken tam anlamadım hocam.

Ozellikle sonradan Wi-Fi kartı almadım.

Sizin masaüstü bilgisayarınız yok mu? Ya dahili (anakartta) ya da harici takılmış wifi kartı vardır üzerinde, başka türlü wifi a bağlanamazsınız. Laptopların, cep telefonlarının, tabletlerin içinde zaten dahili olarak takılı gelir wifi kartı.

Usb wireless var hocam ondan bahsediyorsunuz galiba.

1748272589384.jpeg

Su sekil birşey var.

@chaturanga hocam ne yapayım. Anladığım kadarıyla menzil artırıcı değil direk sizin dediğinize göre Wi-Fi kartı almam gerekiyor. Bu anakarta takılanlar mı iyi olur USB seklinde olanlar mı? Anakartda yer olması filan mı gerekiyor bakabilirim ona.

Son düzenleme:
Usb wireless var hocam ondan bahsediyorsunuz galiba.

Eki Görüntüle 2499472

Su sekil birşey var.

@chaturanga hocam ne yapayım. Anladığım kadarıyla menzil artırıcı değil direk sizin dediğinize göre Wi-Fi kartı almam gerekiyor. Bu anakarta takılanlar mı iyi olur USB seklinde olanlar mı? Anakartda yer olması filan mı gerekiyor bakabilirim ona.

Hocam imkan varsa bence paylaştığım gibi USB ile bağlananlardan alın. Kablosunu uzatarak en iyi çektiği noktaya konumlandırma şansınız olur en azından.

Başka bir USB den bağlanan alternatif şu olabilir:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı