Videolardaki kalitesiz görüntü VRAM artifact olabilir mi?

MaskeliÇilek

Hectopat
Selamlar, bilgisayarımda video izlerken 1080p ayarlasam da sanki 480p gibi geliyor. Bu sorunun sebebi VRAM artifact olabilir mi yoksa monitör kaynaklı mıdır? Yani demek istediğim VRAM artifact sorunu böyle bir şeye sebep olabilir mu hiç?
Ekran kartım RX590.

Son düzenleyen: Moderatör:
VRAM Artifact öyle bir görüntü bozukluğuna sebep olmaz. Artifact denen şey görüntünün tamamen veya kısmen parçalanarak bozulmasıdır.

Örnek artifact görseli:
1629366650379.png

Size görüntünün öyle geliyor olmasının sebebi ya kablodandır ya da paneliniz çok kaliteli değildir.

VRAM Artifact öyle bir görüntü bozukluğuna sebep olmaz. Artifact denen şey görüntünün tamamen veya kısmen parçalanarak bozulmasıdır.

Örnek artifact görseli:
Eki Görüntüle 1142333

Size görüntünün öyle geliyor olmasının sebebi ya kablodandır ya da paneliniz çok kaliteli değildir.
Monitör değiştirmeyi düşünüyorum, fakat bu sorun galiba sadece videolarda var. Oyunlarda böyle bir sorunla karşılaşmadım, yada farketmedim. Sadece sorunun ekran kartında olmadığına emin olmak istiyorum.

Tamam o halde, paneliniz kaynaklı bir sorun gibi duruyor. Başka bir monitör ile deneme yapabilirseniz yapın lütfen.
Maalesef başka bir monitörüm olmadığı için TV'den deneme yapabildim. Orda da haliyle görüntü yine iyi durmuyor. Ama ekran kartında bir sorun olsa, oyunlarda da yaşamaz mıydım? Ayrıca videolarda da yırtılma olmaya başladı. Sanırım sorun monitör kaynaklı ama yine de oyunlarda sıkıntı yokken, videolarda böyle garip bir sorun olması monitör kaynaklı olabilir mi?

Not: Bu arada bazı videolarda 4k yaptığım zaman bir tık daha iyi duruyor(çoğu zaman en azından)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı