Videoları yedeklemek için YouTube'u kulanmak mantıklı mı?

Makaleler
2
Hatıra olarak sakladığım videolarım var. Yaklaşık 100 GB. Yedeklemek maksadıyla YouTube'a liste dışı olarak yüklemek mantıklı mı? YouTube bu videolar izlenmiyor deyip bir süre sonra siler mi?

Bir de neden buluta değil de YouTube'a yüklüyorsun diyecekseniz onu da yazayım. Çünkü videolarda arkadaşım da var. Arkadaşıma gidip de bulut hesabımın şifresini veremem.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mantıklı. Aynı şeyi bende yapıyorum.

Çünkü videolarda arkadaşım da var. Arkadaşıma gidipte bulut hesabımın şifresini veremem.
Bu sebepten dolayı mantıklı. Diğer türlü YouTube az aboneli ve az izlenmeli kanalların videolarının görüntü kalitesini düşürüyor diye biliyorum.

Ben de öyle yapıyorum. Gayet mantıklı. Hesabınızın iki adımlı doğrulamasını açmayı unutmayın kanalınızın çalınması gibi bir durum olmaması için.
YouTube bu videolar izlenmiyor deyip bir süre sonra siler mi?
Hayır, silinmez. 2016'dan bu yana gizli duran ve hiç izlemediğim sayısız video var ve hepsi yerinde duruyor.

Bence Google hesabı açıp Drive'a yedekleyin, daha sonra klasörü tam yetkili bir şekilde ana hesabınızla paylaşın.
Alternatif olarak: YouTube'a yüklemek yerine Google Fotoğraflar kullanılabilir.

Paylaş seçeneğiyle yetki verebilirsin. O da hesabından aynı senin gibi görebilir.
Youtube pek bilgim yok ama silinmez diye düşünüyorum. Çok denemedim esasen. Ama videolar orjinalliğini kaybedecek. Bunu unutma.
Çözünürlüğü, ses kalitesi falan değişecek.

Bulut servislerde başkalarıyla paylaşmak için link oluşturup ardından o linki arkadaşınıza atmanız mümkün. Hesabınızın şifresini vs. vermenize gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…