Selamlar, Instagram'da falan karşıma geliyor bu autotune videolarını nasıl yapıyorlar? Bazı videolara çok iyi gideceğini düşünüyorum birçok kişi de araştırmıştır bence bu konuyu. Bilgisi olan varsa yazabilirse çok sevinirim. Bu arada video çekilirken değil çekildikten sonra autotune eklememiz gerek birçok kişi karıştıyor bunları. FL Studio gibi programlar dışında yapmanın kolay bir yolu var mı diye sorayım kısaca.
Örnek video:
FL Studio dışında birçok ses düzenleme programına eklenti kurarark da autotune tarzı bir düzenleme yapmak da mümkündür. Örnek vermek gerekirse Audacity programında bile yapılabilir.
This wikiHow teaches you how to apply an auto-tune effect to vocals in Audacity. You'll use a free plug-in called "GSnap" to do so. Contrary to popular belief, GSnap is available for both Windows and Mac computers, though installing it can...
www.wikihow.com
Fakat bunun kolay yolunun olduğunu düşünmüyorum. Düzenlemesi biraz zahmetli olabiliyor. Bu yüzden kısa zamanda yapılabilse bile ortaya pek güzel olmayan bir autotune parçası çıkacaktır. Sonuca gelirsek, daha kolay bir yolunun olduğunu düşünmüyorum. İlla ki bir program kullanmanız gerekecektir.