Arkadaşlar bilgisayarım henüz yeni bir süre sonra ekran kendiliğinden kapanmaya başladı. Oyun fark etmiyor ısıdan kaynaklandığını düşünmüyorum RDR2 oynarken de kapanıyor CS oynarken de. HDMI kablosu kullanıyorum kablolarda temassızlık yok. Driverlar güncel BIOS güncel. Fanlarda sıkıntı yok gayet iyi çalışıyorlar ve yeni olduğu için temizler. Bu esnada yalnızca monitör kapanıyor kasa çalışır durumda. ekranın gelmesi için kasadan tekrar başlatıyorum bilgisayarı başka türlü gelmiyor. Ekranın kapanma süresi de değişiyor bazen yarım saatte bazen 2 saat sürüyor. RAM'ları da test ettim sıkıntı yok. Farklı monitörle de denedim sonuç aynı o da kapanıyor. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bilgisayarımın donanımları:
Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200RPM 3.5" SATA 3.0 hard disk.
Farklı monitörler test ettiyseniz sorun kartta, kabloda veya portta olabilir. Ekran kartınızın başka bir portuna takmayı deneyin veya DP kablosuna geçin.
Monitör kapanıyor diyenlerin genelde çoğunun ekran kartı görüntü vermeyi kesiyor aslında. Burada da benzer bir durum olası. Kartını bir stres testine sok bakalım.
OCCT, bilgisayarınızdaki birçok bileşeni sınırlarına kadar zorlamaya yarayan bir yazılımdır. Çoğu oyun ve uygulamanın bindiremeyeceği yükü sisteme bindirebilir.
Monitör kapanıyor diyenlerin genelde çoğunun ekran kartı görüntü vermeyi kesiyor aslında. Burada da benzer bir durum olası. Kartını bir stres testine sok bakalım.
OCCT, bilgisayarınızdaki birçok bileşeni sınırlarına kadar zorlamaya yarayan bir yazılımdır. Çoğu oyun ve uygulamanın bindiremeyeceği yükü sisteme bindirebilir.
Abi test ettim en sonunda. Hiçbir şey olmadı ekran kartım tam performansta hata vermeden azami 80 derece görerek testi bitirdi. Bir sonuca ulaşamadım. Yardımcı olursan çok sevinirim. İyi günler!