ViewSonic monitörü TV olarak kullanmak

TnhnLpp

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bir sorum olacak,
Monitörüm bu: Viewsonic VX2475SMHL-4K 23.6
Bu monitörü yazlık için TV yapmak istiyorum. İnternetten küçük bir araştırma yaptım lakin aklımda sorular var.

1-Monitör 4K bir monitör ve buna uydu alıcısı bağlamak lazım peki görüntü nasıl olacak uydu 4K açabilecek mi hiçbir fikrim yok.(1080P açarsa görüntüde sıkıntı olur mu?)
2-Monitörün kendisinde hoparlör var oldu ki biz görüntü işini hallettik üstüne bir hoparlör bağlamadan monitör kendi ses sistemini kullanabilir mi?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapabilirsiniz hocam. Görüntü ve ses alabirsiniz. Eğer 4K uydu alıcısı bağlarsanız 4K yayınları izleyebilirsiniz.

Monitörün üzerinde dahili hoparlör var ise harici ses sistemine gerek yok. Bu sadece HDMI bağlantı yaptığınızda geçerlidir. HDMI, görüntü ile birlikte ses de iletir. 4K'ya kadar olan bütün yayınları kendi kalitesine göre izleyebilirsiniz. 4K üzeri yayınları ise maksimum 4K olarak izleyebilirsiniz.

1-Monitör 4K bir monitör ve buna uydu alıcısı bağlamak lazım peki görüntü nasıl olacak uydu 4K açabilecek mi hiçbir fikrim yok.(1080P açarsa görüntüde sıkıntı olur mu?)
Uydu alıcısına bağlı olmakla beraber değişir. Görüntüde sıkıntı hiçbir zaman olmaz.
2-Monitörün kendisinde hoparlör var oldu ki biz görüntü işini hallettik üstüne bir hoparlör bağlamadan monitör kendi ses sistemini kullanabilir mi?
Teşekkürler.
HDMI ve Display Port kullanırsanız tabii ki kendi ses sistemini kullanabilir.

Cevaplarınız için teşekkürler , diyelim ki fullhd 1080p uydu alıcısı taktık görüntüde buğulanma olur mu?
Çünkü 4k monitörü bilgisayarımda oyunlarda 1080p yaptığımda görüntü buğulanıyordu.
Ses sistemi tamamdır o zaman.
Çözüldü bugün gidip sunny hd uydu alıcısı aldım ses tamam görüntü tamam buğu yok lakin minimal bir titreme var görüntüde lakin problem teşkil etmiyor sadece yakınına gidildiğinde belli oluyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…