Viewsonic VX2363SMHL vs ASUS VX248H ?

Mystical36

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu ikisi arasındayım. %90 Oyun amaçlı kullanıyorum bilgisayarı ama IPS panel tam olarak ne kadar değişiklik yapacak bilmiyorum. Şu andaki monitörüm IPS değil ve film falan izlerken uzaktan baktığımda hiç rahatsızlık hissetmemiştim ama IPS panelde karşıdan bakarken de renklerin daha canlı olduğunu söylediler. Lol falan oynadığım için ms önemli ancak 1ms ile 2ms arasında bir seçim yapsam 2ms IPS daha mı iyi olur bilemiyorum.

24 Asus Vx248h Led 1920x1080 1ms Hdmix2 Monitör 593 - n11.com

Laptop ? Ultrabook ? Tablet ? Notebook | Ebrar Bilgisayar

@Mystical36 Her iki monitör de LED teknolojisine sahip, birisi TN panel diğeri ise IPS panel kullanıyor.
LED monitör diye aklında kalan monitörler TN panele sahiptir.

IPS panelin görüş açısı TN panele göre fark edilebilecek seviyede daha iyidir. Özellikle aşağı-yukarı açılarda daha iyi sonuç verir TN panele göre.
Ancak bunlar bir oyuncu için avantaj sayılmaz.

Sana önerim ASUS 24" ile yola devam et. Ancak aktif film izleyen birisiyim dersen hiç düşünmeden diğer monitöre de yönelebilirsin. Arada bir izlerim dersen emin ol ASUS'un monitörü de harcadığın paranın hakkını verecektir.

@Mystical36 Her iki monitör de LED teknolojisine sahip, birisi TN panel diğeri ise IPS panel kullanıyor.
LED monitör diye aklında kalan monitörler TN panele sahiptir.

IPS panelin görüş açısı TN panele göre fark edilebilecek seviyede daha iyidir. Özellikle aşağı-yukarı açılarda daha iyi sonuç verir TN panele göre.
Ancak bunlar bir oyuncu için avantaj sayılmaz.

Sana önerim ASUS 24" ile yola devam et. Ancak aktif film izleyen birisiyim dersen hiç düşünmeden diğer monitöre de yönelebilirsin. Arada bir izlerim dersen emin ol ASUS'un monitörü de harcadığın paranın hakkını verecektir.
Tam olarak karar veremediğim şey tepki süreleri çok yakın. Yani IPS panel olarak koyduğum 2ms tepki süresine sahip. 1ms hızlı olması için IPS panelden vazgeçmeye gerek var mı onu merak ediyorum. Denemeden de algılamam mümkün değil çünkü şu an kullandığım monitör 5ms tepki süresine sahip ve 1ms sahip olmak nasıl hissettiriyor bilmiyorum 2ms IPS olunca neler kaybedip neler kazanırım onu hiç bilmiyorum.
Birde insanlar biraz garip konuşuyorlar. IPS panelin 2ms ile TN panelin 2ms tepki süresi aynı şey değil mi? Sanki sayı aynı olsa bile TN daha hızlı gibi anlatıyor bazıları.
En son izlediğim bir videoda da IPS paneldeki siyah rengin inanılmaz olduğunu gördüm. Bu ekranın LED olmasıyla alakalı birşey değil miydi?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı