ViewSonic VX2418-C monitör akıcı hissettirmiyor

Monitör
ViewSonic VX2418-C 180HZ
ViewSonic VX2418-C monitörüm var 180Hz mesela Valorant oynarken o akıcılığı hissedemiyorum. FPS'im 200 ila 300 arasında mesela Valorant'ta mesela sprey atarken ya da normal yürürken o akıcılığın anlık gittiğini hissediyorum önceden ASUS 144 Hz kullandım böyle değildi, o çok iyiydi. ViewSonic'e desteğe mesaj attığımda monitörler kasma donma yapmaz dedi. Bilmiyorum neden böyle iade etmeli miyim bilgilendirir misiniz ya da normal bir durum mu? 180Hz gibi hissetmiyorum yani ASUS'un 144Hz'i daha akıcı daha iyiydi. Bu arada iade etmek için yarın son gün 14. gün oluyor

Değişken yenileme hızı açıksa kapatıp dener misin? Masaüstüne sağ tıkla, görüntü ayarları > grafik ayarları > değişken yenileme hızı.
Monitör ve ekran kartı ayarlarından da kontrol et, varsa ve açıksa kapat.

O ayarı göremedim sanırım yok.

Dosya Ekleri

• 1735666746464.png
    1735666746464.png
    35 KB · Görüntüleme: 43
AMD kullanıyorsan AMD ayarlarından, NVIDIA kullanıyorsan NVIDIA ayarlarından kontrol eder misin? Bir de monitör ayarlarını kurcala, bazı monitörlerde oluyor bu ayar.

Maalesef NVIDIA ayarlarındada monitör ayarlarındada yok Fakat NVIDIA ayarlarında az önce G-SYNC açık olduğunu fark ettim ama monitörümde G-SYNC yok sonra NVIDIA denetim masasını aç kapat yapınca o G-SYNC ayarlama menüsü gitti bununla bir alakası olabilir mi?

Monitör ayarlarından FreeSync açtığımızda aktifleşiyormuş G-SYNC bununla alakalı değildir sanmam

Ayrıca ışık sızmasıda var monitörde

AMD kullanıyorsan AMD ayarlarından, NVIDIA kullanıyorsan NVIDIA ayarlarından kontrol eder misin? Bir de monitör ayarlarını kurcala, bazı monitörlerde oluyor bu ayar.

Hacı ben nedeni söyleyeyim benim PC de bir sorun var. 1 yıldır forumda kimse çözemedi hiçbir parçamda sıkıntı yok ama Sürekli Micro shutteringler bazı oyunlarda yüksek CPU kullanımı vesaire ben 60 Hz de bu dediğim kasmaları hiç hissetmiyordum 144 de sanki çok hafif hissediyordum diye hatırlıyorum yalan söyle miyim şimdi 180Hz'e geçince tam hissediyorum zaten kasmaları video kaydı aldım bazı yerlerde kasmalar videodada gözüküyor

Bazenleri microshutteringleri yediğimde sol üstte her daim açık olur afterburner hiç bir parçada ani düşüş yükseliş gözükmüyor bile Bu yıl pc nin garantisi bitiyordu tüm parçaları yetkili servise verdirtirim artık

Bir de zaten şöyle bir şey var mesela 60 Hz monitörün varsa 200 FPS de alsan hissettiğin 60 diyorlar öyle bir şey yok 60Hz'deyken FPS'i 60'a sabitlediğinde illa 200 FPS hissaytını vermiyor akıcılık bozuluyor benim monitörde zaten 180 Hz bazen ara ara 170-180-200'lerde olabiliyorum onu da göz önünde bulundurmak lazım

@Gapirkont Zaten o dediğim kasmalar video kaydındada bariz bir şekilde anlaşılıyorsa bilgisayardan kaynaklı değil midir?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı