ViewSonic VX2428j vs AOC 24G2SPU/BK

Bütçe
5200

AriceN

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
Hocalarım selam;
5200TL bütçe ile monitör bakıyorum. Maalesef daha yukarısı yok gönül isterdi daha fazlası olsun. FHD bakıyorum ancak QHD gizli bir monitör biliyorsanız bu bütçede söyleyebilirsiniz. En az 144Hz 1ms MPRT (GtG olsa tadından yenmez) gecikme süresi ve IPS panel arıyorum. Panel tercihim freelance tasarım işlerinden dolayı, bu sebeple dolaylı yoldan renk konusuda biraz önem arz ediyor. Yazılımcıyım asıl mesleğim bu ancak pivot benim için önemli mi bilmiyorum çünkü hiç kullanmadım, yazılımcı arkadaşlar rahatlığından bahsederse sevinirim. Boyut olarak masamın boyutundan ötürü en fazla 24.5 inç kullanabiliyorum daha üstteki boyutlar bana zorluk yaşatacaktır. Eğer ki büyük indirim var 27 inç de derseniz o zaman bir şekilde ayarlarım. Başlıkta da gördüğünüz üzere elimde 2 ayrı seçenek var. Bunlardan hangisini tercih etmem daha doğru olacaktır veya sizin bir ürün öneriniz var mı bu alternatifler dışında?

24G2SPU daha doğru bir tercih olur.

Parlaklık seviyesi pek yeterli değil ve HDR kalitesi pek iyi değil modelin. Dolayısıyla 24G2SPU çok daha üstün bir model.

Hocam AOC'ta pivot var yazıyor ancak bazı yorumlarda pivot yok deniyor. Doğrusu ne bilginiz var mı? Parlaklık beni de biraz çekinceye düşürdü ancak aktif kullandığım laptopun ekranı 250 CD ve yeterli geliyor gibi ama buna da hayatımda 250CD üstü ekran kullanmadım diyerek bir ekleme yapmam gerekmekte. HDR kullanır mıyım emin değilim zaten HDR10'un ne kadar iyi olacağı tartışılır bir konu. ViewSonic gecikme açısından aklımı çeliyordu panelinin FastIPS olması kaynaklı olarak.

Hayır, yorumlara aldanmayın. Pivot özelliği var 24G2SPU'nun. Hem, biraz gereksiz pahalı bir model VX2428J, fiyatına değmez. Sonuç olarak 24G2SPU alın geçin.

24G2SPU alın geçin

Renk kalibrasyonu ve renk paleti AOC'un daha iyi. ViewSonic'in tek avantajı yeni üretilen panele sahip olması. Yine bu onu alınır kılmıyor. ViewSonic üzmez ama AOC üstün bir seçenek. Renk olarak AOC'a rakip MSI olabilir. MSI stoku kalmamıştı ve pahalıydı.

Hocalarım bugün AOC'ta karar kılıp monitörü İtopya mağazasından satın aldım. Şu an daha kullanmadım. Bir hafta kadar kullanıp inceleme yazısını forumda paylaşırım. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Hocalarım ufak bir soru soracağım. Monitor 144Hz ve 165 Hz'e nasıl çekebilirim bunu söyleyebilir misiniz? Şu an HDMI ile bağlı. Kutudan çıkan default kaployu kullanıyorum.

Düzeltme*
Sebebi HDMI imiş.

Son düzenleme:
hocam ben de aoc ve viewsonic arasinda kaldim viewsonic modelinde hdr olmasi ve griden griye 1 ms tepki süresi olması aoca göre cok daha üstün kılmıyor mu? Elbette aoc kalitesi diye bir şey söz konusu fakat viewsonic'in bu modeli sanki daha üstün aoc'dan. Aşağıdaki 3 monitör fiyat olarak ayni sadece özellik açısından farklılıklar söz konusu bir türlü karar veremedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…