ViewSonic VX2458-C-mhd monitörde leke sorunu

terileptil

Kilopat
Yer
Ankara
Konuyu yanlış yere açmış olabilirim şu an fark ettim, kusura bakmayın. :/

---Yazıyı uzunca okumak istemeyenler için, en sondaki soruyu başa da yazıyorum : Sizce bu monitörü servise göndermeli miyim? ViewSonic servisi nasıldır? Garanti kapsamında panel veya ürün değişimi yaparlar mı? Daha önce ViewSonic teknik servisine işi düşen olduysa yorumlarını almak isterim.

Ha bir de eğer servise yollayacak olursam neresi ile iletişime geçmem gerekir? Hepsiburada'ya ürünü yollamadan, direkt olarak ben yollayabilir miyim garantiye?---

Detaylı olarak yaşadığım sorun :

Merhaba. Başlıkta belirttiğim monitörü 2019'un haziran ayında satın almıştım. Elime ulaşır ulaşmaz ölü piksel ve ışık sızması için gerekli testleri yapmıştım.

Bir kaç tane ölü piksel ve oldukça fazla ışık sızması vardı. (Fotoğraflarını koyacağım) Altlı üstlü 4'er noktadan yani toplamda 8 tane yerden ışık sızması vardı ama sırf uğraşmak istemediğim için iade etmedim.

Bir şekilde bu sıkıntılarla birlikte kullanıyordum. Ölü pikseller zaten rahatsız edecek seviyede değildi, ışık sızmasını da görmezden gelerek monitörü kullanıyordum fakat 1-1.5 ay önce falan gözüme başka bir şey çarptı. İlk aldığımdan beri bu sorun var mı bilmiyorum ama benim gözüme yeni çarptı ve fark ettiğimden beri gıcık etmeye başladı.
Ekranın bir bölgesinde parmak ucu kadar bordo bir leke var. Leke mi denir, iz veya yanık mı denir, yoksa başka bir adı var mı emin değilim. Zaten bu sorunu ne diye aratacağımı bilmediğim için araştıramadım ve buraya konu açıyorum direkt. Özellikle technopat'ın karanlık arayüzünü kullanırken, gri arka planda çok net belli oluyor. Açık renklerde veya siyahta belli olmuyor sadece belirli renklerde fark ediliyor. Ama ışık sızmasının da yanına bu sorun eklenince monitörü servise yollamayı düşünmeye başladım.

Öncelikle en son bahsettiğim o bordo lekenin fotoğrafını bırakıyorum. Fotoğraflarda çok belli olmuyor ama monitöre bakarken çok net fark ediliyor :

145b0303-9748-42af-8bda-069d484a6f96.jpg

240d4b76-8852-4cfe-8b83-fd59ab69e73f.jpg

3133b5da-d619-4769-8745-b17159f108ce.jpg

Ölü pikseller (Bir tane yeşil ve 4-5 tane de siyah nokta var. Bunların ikisi de ölü piksel olarak mı geçiyor bilmiyorum.) :

32410ba5-c37b-4f8d-9ddf-e8fc879c3795.jpg

6d2f0c06-c47c-48c6-bc6b-94f7c0d1221c.jpg

843bbb82-e1d2-45ad-a1bd-7da29a413328.jpg

Son olarak da ışık sızması :

f7a86c73-c953-44ed-87e2-9b100293d142.jpg

dce0ed3b-8784-4b16-93e5-68b194d81942.jpg

Sizce bu monitörü servise göndermeli miyim? ViewSonic servisi nasıldır? Garanti kapsamında panel veya ürün değişimi yaparlar mı ? Daha önce ViewSonic teknik servisine işi düşen olduysa yorumlarını almak isterim.

Ha bir de eğer servise yollayacak olursam neresi ile iletişime geçmem gerekir? Hepsiburada'ya ürünü yollamadan, direkt olarak ben yollayabilir miyim garantiye?

@ViewSonic Türkiye

Son düzenleme:
Ben de aynı monitörü kullanıyorum. Ölü piksel bende hiç çıkmadı. Işık sızması ise sizinkinden biraz az olarak bende de mevcut. Servis ile ilgili hem iyi hem kötü yorumlar okudum. Umarım yardımcı olurlar.

Bu monitörden aldım, oyunlarda görüntü bozuluyor ve eğer sorun monitör ile alakalı ise iyi ki de bu monitörden almışım. Çünkü paramızla rezil olmazsak ben teknoloji satın aldım dersek ayıp olur galiba.

Bu monitörden aldım, oyunlarda görüntü bozuluyor ve eğer sorun monitör ile alakalı ise iyi ki de bu monitörden almışım. Çünkü paramızla rezil olmazsak ben teknoloji satın aldım dersek ayıp olur galiba.

Görüntü bozuluyor derken nasıl bir bozulma? Bende o tarz sıkıntılar yok şimdilik. Servise de göndermedim daha, çünkü nasıl bir hizmet alacağımı bilmiyorum. Daha önce ViewSonic teknik servisine işim düşmedi.

Görüntü bozuluyor derken nasıl bir bozulma? Bende o tarz sıkıntılar yok şimdilik. Servise de göndermedim daha, çünkü nasıl bir hizmet alacağımı bilmiyorum. Daha önce ViewSonic teknik servisine işim düşmedi.
3 adet kablo, 2 adet ekran kartıyla denedim birebir aynı sorun. Bazı oyunlarda da göz kırpma şeklinde sorunu var. Fişi çekip takınca düzeliyor ya da Freesync kapayıp açınca ekran görüntüsü gidip geldiği zaman düzeliyor. Videoda da görülüyor zaten.
Başka monitör ile deneyince sorun olmadı, haliyle servise yolladım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3 adet kablo, 2 adet ekran kartıyla denedim birebir aynı sorun. Bazı oyunlarda da göz kırpma şeklinde sorunu var. Fişi çekip takınca düzeliyor ya da Freesync kapayıp açınca ekran görüntüsü gidip geldiği zaman düzeliyor. Videoda da görülüyor zaten.
Başka monitör ile deneyince sorun olmadı, haliyle servise yolladım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sorunun kesin monitörde olduğunu anlamak için tavsiye verecektim ama farklı ekran kartı, monitör ve kablolarla denemişsin zaten. Ben de bu üçünü söyleyecektim. Sorunun başka bir şeyden kaynaklandığını sanmam. İyi yapmışsın servise yollayarak.

Monitörü nereden almıştın peki? Bir de servise yollarken direkt ViewSonic ile iletişime geçip onlara mı yolladın yoksa aldığın mağaza/internet sitesine verdin onlar mı yolladı?

Tamam teşekkürler. Monitör gelince servis hakkında bana da bilgi verebilirsen çok iyi olur. Eğer değişim veya gerekli işlemleri yapıyorlarsa ben de yollarım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı