Viewsonic VX2458C-MHD G-Sync Açınca Parlama Problemi

Katter

Hectopat
Daha fazla  
Haftaiçi Hepsiburada'dan aşağıdaki monitörü aldım, display port ile ekran kartıma bağladım.

Şansıma monitörde ışık sızması veya ölü piksel çıkmadı ama G-Sync aktif ettiğim zaman FPS her düşüp çıktığında ekranın tamamında contrast'ı kısıp açıyormuşum gibi parlama oluyor.
Youtube'daki bütün G-Sync açma rehberlerini inceleyerek aynı şeyleri yaptım,
ayarlardan ne yaptıysam çözemedim. GeForce ayarlarından G-Sync sadece bu ekranda aktif et seçeneğini kaldırınca G-Sync kapanıyor, parlamalarım olmuyor. Aranızda aynı şeyi yaşayan var mı veya bana yardımcı olabilecek var mı?

Monitörü kullandığım sistem:
  • MSI B450M GAMING PLUS AMD B450 Soket AM4
  • AMD Ryzen 5 2600
  • MSI Geforce RTX 2060 VENTUS 6G oc
  • GSKILL 8GB SniperX 3000mhz
  • ADATA 480GB sata3 ssd

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende Viewsonic XG240R monitör var. G-sync açınca bende de dediğin aydınlanmalar oluyor. Yanlış bilmiyorsam tam desteklemediği için olabilir.

Bende de viewsonic vx2458cmhd monitör var gsync açmak için DP kablosu arıyorum hangi kabloyu kullanıyorsun , birde böyle rahatsız edici bir sorun varsa gsync için hiç uğraşmasam mı ne düşünüyorsun kullanışsız mı?

Monitör içinden çıkan DP kablosunu kullanıyorum. Monitör ram desteklemiyor ondan oluyor. Benim monitör bir de yeni çıktı.

Haftaiçi Hepsiburada'dan aşağıdaki monitörü aldım, display port ile ekran kartıma bağladım.

Şansıma monitörde ışık sızması veya ölü piksel çıkmadı ama G-Sync aktif ettiğim zaman FPS her düşüp çıktığında ekranın tamamında contrast'ı kısıp açıyormuşum gibi parlama oluyor.
Youtube'daki bütün G-Sync açma rehberlerini inceleyerek aynı şeyleri yaptım,
ayarlardan ne yaptıysam çözemedim. GeForce ayarlarından G-Sync sadece bu ekranda aktif et seçeneğini kaldırınca G-Sync kapanıyor, parlamalarım olmuyor. Aranızda aynı şeyi yaşayan var mı veya bana yardımcı olabilecek var mı?

Monitörü kullandığım sistem:
  • MSI B450M GAMING PLUS AMD B450 Soket AM4
  • AMD Ryzen 5 2600
  • MSI Geforce RTX 2060 VENTUS 6G oc
  • GSKILL 8GB SniperX 3000mhz
  • ADATA 480GB sata3 ssd
bende
asus vg248qg var nvidia compatible aynı şekilde bende de aynı problemi yapıyor. nvidia dan kaynaklı değil. rtx2060 la kullanıyorum. amd ekran kartıylada aynı problemi yaşayanlar mevcut. arkadaşlar gerçek gsyynclerde böyle sorunlar mevcut değil. çünkü nvidia salak değil. boşuna donanımla destek sağlamıyor. anlıcağın ucuz etin yahnisi bu. tez zamanda gerçek gsync sertifikalı monitöre geçicem. herkes nvidia ya gömçürüyordu haha amd aynı teknolojiyi beleşe veriyor diye. al sana beleş teknoloji. bu aynen şuan benzer. hani nvidia gtx lere yazılımsal ray tracing getirdi ya. birde donanımsal ray tracingi destekleyen var. arkadaşlar donanımsal her zaman yazılımsaldan daha iyidir.

Aynı sorunu yaşıyorum çözebilen oldu mu acaba ? Tek oyunculu oyunlarda bari güzel görüntülerde akıcı şekilde yüksek ayarlarda oynayalım diyoruz ama gidip o da böyle sorunlar yapıyor... Zaten RTX 2060 görüntüleri hiç iyi göstermiyor bir de bu sorunla uğraşıyorum moralim bozuldu.

Aynı sorunu yaşıyorum çözebilen oldu mu acaba ? Tek oyunculu oyunlarda bari güzel görüntülerde akıcı şekilde yüksek ayarlarda oynayalım diyoruz ama gidip o da böyle sorunlar yapıyor... Zaten RTX 2060 görüntüleri hiç iyi göstermiyor bir de bu sorunla uğraşıyorum moralim bozuldu.
Ben iptal ettim. Sonra kendine kendine düzeldi. Birşey yapmadım.

bende
asus vg248qg var nvidia compatible aynı şekilde bende de aynı problemi yapıyor. nvidia dan kaynaklı değil. rtx2060 la kullanıyorum. amd ekran kartıylada aynı problemi yaşayanlar mevcut. arkadaşlar gerçek gsyynclerde böyle sorunlar mevcut değil. çünkü nvidia salak değil. boşuna donanımla destek sağlamıyor. anlıcağın ucuz etin yahnisi bu. tez zamanda gerçek gsync sertifikalı monitöre geçicem. herkes nvidia ya gömçürüyordu haha amd aynı teknolojiyi beleşe veriyor diye. al sana beleş teknoloji. bu aynen şuan benzer. hani nvidia gtx lere yazılımsal ray tracing getirdi ya. birde donanımsal ray tracingi destekleyen var. arkadaşlar donanımsal her zaman yazılımsaldan daha iyidir.
hocam merhabalar... bahsettiğiniz parlamalar fps monitörün hz aralığının altına düşünce mi ( genelde 48-144) oluyor yoksa bu aralık içersindeyken de mi oluyor? ben gsync mödüllü monitor alacagım ama yine de emin olmak istedim. bir ara uyumlular ile gercek gsync arasında çok gidiyordum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı