ViewSonic VX2458'in "ekran ölçeklendirmesi" modunu kullanamaması

Daha fazla  

İyi sosyaller arkadaşlar. Bilgisayarıma temiz Windows kurulumu yaptıktan sonra bir problemle karşılaştım ve denediğim hiçbir yöntem işe yaramadı. Counter-Strike ve PUBG oyunlarında 4:3 ya da 16:10 "stretched" şekilde oynuyordum ve çözünürlük monitör üzerinden değişiyordu. Örneğin 1728x1080e geçtiğimde monitörün OSD'sinde ve Windows'un "aktif sinyal çözümleme" kısmında da 1728x1080 çözünürlüğünde olduğu gözüküyordu. Zaten normalde olması gereken de bu.

Fakat formattan sonra NVIDIA Denetim Masası'ndan ölçeklendirme ayarını "ekran" seçeneğine getirmeme rağmen GPU üzerinden ölçeklendiriyor ve monitör 1920x1080 olarak çalışmaya devam ediyor. OSD'yi ekran görüntüsünde gösteremediğim için sağa Windows'un çözünürlük penceresini koydum, gördüğünüz gibi o anki çözünürlükle monitörün asıl çözünürlüğü eşit değil.

Böyle olunca hem görüntü çok daha bulanık oluyor hem de input lag artıyor. NVIDIA denetim masasında zaten görüyorsunuz zamanlamaları otomatikte bırakınca etkin pixel sayısını 1920'de bırakıyor. Zamanlama formülünü elle ya da cvt vs kullanarak oluşturunca yine masaüstünde çalışıyor fakat oyunda çalışmıyor. Düzeltmek için denediğim şeyler:

-20H2, 21H1 ve debloated 3. parti Windows ISO'larını kurdum.
-NVIDIA driverlerini DDU ile silip güncel sürücüyü tekrar kurdum.
-NVCleanstall programı ile NVIDIA driverinin sadece "display driver" ve "PhysX" seçeneklerini seçerek kurdum.
-NVIDIA'nın eski sürüm bir driverini kurdum.
-Custom resolution Utility kullanarak kendi elimle çözünürlüğü ekledim (bu şekilde yaptığımda aynı cvt formülündeki denemem gibi masaüstünde çalışıyor fakat oyunlarda istediğim özel çözünürlük olan 1728x1080 seçeneği gözükmüyor.

Bunun ardından elimde bulunan eski monitörüm VX2457'yi (bu 75Hz olan model) özel çözünürlükle çalıştırmayı denedim ve hiç sorun olmadan hem masaüstünde hem oyunda gerçekten çözünürlüğünü değiştiriyor "ekran" ölçeklendirmesi ayarıyla.

Ancak ben şu anki 144Hz monitörüm olan VX2458 modelinin de format atmadan önce bu işlemi gerçekleştirebildiğinden adım gibi eminim. 2 gündür çözemedim, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…