Viewsonic VX2573 İncelemesi

Online olarak sipariş ettiğim ve bugün elime ulaşan Viewsonic VX2573 monitörüme kavuştum :)

Bu monitörle ilgili inceleme yazısı yazmayı düşünüyordum ancak ürünü açtıktan sonra başından kalkamadım. Maruz görün çok heyecanlıyım. Artık yarına kaldı. Şimdilik kutuyu açarken çektiğim ve kutudan çıkanların resimlerini paylaşacağım sizlerle.

1-2 gün kullanayım. Artıların eksilerini buradan dile getirmek isterim.
FullSizeRender.jpg

FullSizeRender_1.jpg

FullSizeRender_2.jpg

FullSizeRender_3.jpg

FullSizeRender_4.jpg

FullSizeRender_5.jpg


Tekrar merhaba,

Daha önce de bahsettiğim inceleme yazımı tamamladım. Tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Öncelikle belirtmek isterim ki, bu benim ilk "hardware ürün inceleme yazım" olacak. Bu yüzden mutlaka atladığım veya tam olarak açıklayamadığım noktalar karşınıza çıkacaktır.
Bugün kutu açma kısmını tekrar baştan anlatmak istiyorum. Tüm eleştiri ve sorularınıza açığım. Görüşlerinizi bekliyorum. Elimden geldiği kadar da cevaplamaktan memnuniyet duyacağım.

Viewsonic VX2573-SHW
Niye bu ürünü seçtim kısımını buraya yazmak istemiyorum. Çünkü bu sefer yok efendim X markasının tepkime süresi daha iyi, Y markasının paneli şöyle gibi konulara çekilsin istemiyorum. Bunu ayrı bir başlıkta konuşuruz. Sonuçta bu ürün aldım ve gözlemlediklerimi sizinle aşağıda paylaşıyorum.

Daha once sıfır bir Viewsonic kutusu açmamıştım. Oradan başlayalım.

FullSizeRender.jpg

Ürünü internetten sipariş ettim. Kargo firması da sağolsun kutuya herhangi bir zarar vermeden bana ulaştırdı. Kutuyu açmak için, taşıma kordonunun tam altındaki kırmızı Viewsonic bandını çıkarmanız gerekiyor. Bant çok kolayca açılıyor. Bunun için kesici bir maddeye ihtiyaç yok. Kutuda herhangi bir parça bırakmadan kolayca açabiliyorsunuz.

FullSizeRender_1.jpg

Panel, çift taraflı polistiren (strafor halk deyişi) arasına korunaklı bir şekilde yerleştirilmiş durumda. Kutudan çıkarılmadığı sürece yerinden oynaması imkansız. Arkadaki straforun içine, panele zarar vermeden aksesuarlarını yerleştirmek adına yuvalar açılmış ve bu yuvaların içerisinde kabloları, adaptörü ve ayağını koymuşlar. Eğer polistirenleri çıkartırken kutunun ön yüzünü hafifçe öne eğerseniz bunların yere düşmesini engellemiş olursunuz. Şahsen ben bu fark ettiğim anda hafifçe kutuyu eğdim ve tek parça halinde çıkarmayı başardım. Düşerse ne olur diye sorarsanız. Hiç bir şey olmaz. Sadece monitörün ayak parçalarından büyük olanını, kendi ayağınızın üstüne düşürmeyi başarırsanız, belki biraz canınız acıyabilir. Çünkü ürünün ayağı, panelin kendisinden çok daha ağır. Bu konuya daha sonra bakarız. Resimde gördüğünüz ürün CD sini, ayak kurulum şemasını ve Hızlı Başlangıç Kılavuzunu, çok ince olduklarından ön tarafa yerleştirmişler, bunu da eklemek isterim.

FullSizeRender_2.jpg

Aynı marka bile olsa, hiç bir monitörün ayak standartı yok. O yüzden daha önce 100 monitör bile kullanmış olsanız, ayak kurma şemasına bir göz atın derim. Eğer bu ilk monitörünüz ise mutlaka hem şemayı hem de bağlantıların nasıl yapılacağına dair kılavuza bakmanızı tavsiye ederim. CD sini ürünü kurduktan sonra kurcalayacağız.

FullSizeRender_4.jpg

Gelelim aksesuarlara. 2 parçadan oluşan ayak seti, 1 adet VGA kablo, 1 adet HDMI kablo, Adaptör ve 2 farklı adaptör kablosu. Size bu adaptör kablosundan sadece biri gerekli. Diğeri üç bacaklı olan ülkemizde kullanılmayan cinsten. Tüm aksesuarlar, koruyucu poşetler içerisinde, ağızları kapalı.

FullSizeRender_5.jpg

Tabi ben ilk önce neyin poşetini açtım. Panelin. Şunu çok net söyleyebilirim. Ürünü gördüğümde bayıldım. Gerçekten çok şık. Ayrıca o kadar hafif ki, hani bu bir LCD değil de bisiklet olsaydı karbon diyebilirim. Bezeli (dış çerçevesi) 1mm kalınlığında gümüş kaplama. Aslında ben beyaz bekliyordum. Ama bu renk daha çok hoşuma gitti. Ürünün arka kaplaması ise beyaz plastik. Ayak rengi ile aynı. Şu ana kadar tek eksisi diyebileceğim sizin de resimde görebileceğiniz Enerji sarfiyatının A+ değil A olması. Ama LCD alıyoruz, buzdolabı değil.. Hiç sıkıntı yok. :)

Monitörün ayağının nasıl monte edileceğini göstermeden önce size bağlantı noktaları hakkında da bilgi vereyim. Birisi MHL destekli olan 2 adet HDMI girişi, 1 adet VGA girişi, 1 adet kulaklık ve mikrofon girişi mevcut. Adaptör girişini de unutmayalım. Unutmadan belirteyim ürünün güç kaynağı dışarıdan bağlandığından klasik power kabloları işinize yaramaz.

IMG_8577.JPG



Daha öncede bahsettiğim üzere, ürünün ayağı iki parçadan oluşuyor. Monitöre ayağı takmadan önce, bu iki parçayı birleştirmek gerekiyor. Son derece kolay.

IMG_8575.JPG

Hazırlanan ayağı daha sonra monitörünüze rahatlıkla takabilirsiniz.

IMG_8579.JPG

IMG_8580.JPG

Monitöre çalıştırmadan önce son bir kez bakalım. Ürün gerçekten çok şık. Detaylar can alıcı. Kontrol paneli sağ altta, Viewsonic logosundaki kuşları sevmeme rağmen, rahatsız etmiyor. Hatta güzel gözüktüğünü söyleyebilirim.

IMG_8582.JPG

IMG_8583.JPG

IMG_8584.JPG

IMG_8586.JPG

FullSizeRe2nder.jpg

Monitörün fabrika ayarlarında dil seçimi ingilizce. Türkçe desteği mevcut. Menüleri kullanmak oldukça basit.
IMG_8596.JPG

Monitörün görüntüsünde en çok beğendim özelliği siyahları gerçekten siyah vermesi. Renk ayarlarında herhangi bir değişiklik yapmadım. Aşağıdaki resime bakabilirsiniz.

IMG_8612.JPG

Yine renk ayarları yapmadan söylüyorum. Fabrika ayarlarında bile renkler aşırı canlı. IPS panel farkını size çok iyi hissetiriyor.
IMG_8597.JPG

Şimdi size aşağıda yan açılardan çekilmiş fotoğraflar göstereceğim. Fotoğraflar gündüz çekildi. Işık yandan geliyor. Bunu dikkate alarak şunu söyleyebilirim ki, 60 dereceden sonra ekranın yavaş yavaş kararıyor. Yani 60 dereceye kadar açılı baktığınızda sizi rahatsız edecek bir durum yok. Ama sonrası karanlık.

IMG_8598.JPG

IMG_8599.JPG


IMG_8600.JPG


Hem PS4'de hem PC'de video izledim. Herhangi bir yırtılma veya ikileme görmedim. Gerçekten videolar çok akıcı, izlemesi çok keyifli.
IMG_8615.JPG

Oyun oynarken ise yine hem PS4'de hem PC'de test ettim. 60Hz'de IPS panel de oyun oynamak çok farklı bir duygu imiş. Bunu resimle değil sanırım video ile göstermek en iyisi. Ama videonun da bir kamera ile çekileceğinden dolayı, durumu size tam net olarak açıklayacağını düşünmüyorum. Ancak şu kadarını söyleyebilirim VX2573 her ne kadar profesyonel bir oyuncu monitörü olmasa da bana o hissi yaşattı.

IMG_8639.JPG


Sonuç olarak bu monitöre not vermek haddime düşmez ama, artılarını ve eksilerini şöyle sıralayabilirim

Artıları: Dizayn Çok şık, hafif olması, kutu içeriği, aksesuarların yeterli olması, Siyahı Siyah göstermesi, canlı renkler
Eksileri: Açılarda görüntü kaybı olması.

IMG_8646.JPG
IMG_8647.JPG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam merhabalar, bu aralar bende oyun amaçlı IPS ekran arayışındayım yalnız input lag değeri benim için önemli mönitörün input lag değeri nedir acaba?
net bir cevabım yok sorunuza. bunun ölçmak için hardware bir cihaz var. malesef bende olmadığı için bir şey diyemiyorun
 
@ViewSonic Türkiye merhabalar,

Bu monitörünüzde yansıma önleyici antiglare bulunduğu için sanırım mat ekran dediğimiz monitörlerden biri. Antiglare'in artıları çok fakat canlılığı ve parlaklığı azalttığı söyleniyor. Bu fiyat aralığında ve bu monitöre benzer özelliklere sahip, parlak ekranlı bir monitör tavsiye eder misiniz?
 
@ViewSonic Türkiye merhabalar,

Bu monitörünüzde yansıma önleyici antiglare bulunduğu için sanırım mat ekran dediğimiz monitörlerden biri. Antiglare'in artıları çok fakat canlılığı ve parlaklığı azalttığı söyleniyor. Bu fiyat aralığında ve bu monitöre benzer özelliklere sahip, parlak ekranlı bir monitör tavsiye eder misiniz?

Merhaba,

ViewSonic şu an için tüm monitörlerinde anti-glare yansımasız paneller kullanılıyor.
 
Merhaba,

ViewSonic şu an için tüm monitörlerinde anti-glare yansımasız paneller kullanılıyor.
Evet, bundan dolayı görüntü değişebiliyor. Viewsonic VX2573 satın almak istiyorum ama satın almadan önce nasıl görüntü verdiğini gözümle görmek istiyorum. İstanbul Anadolu Yakasına yakın olan bir yerde oturuyorum.

Bir tavsiyeniz var mı, şu mağazada inceleyebilirsiniz gibi. Gebze Vatan Bilgisayar'a gidip sordum, bu monitörü satmadıklarını söylediler.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı