ViewSonic VX2776 Arıza Tespiti

kabaktadi

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba. Hepsiburada'dan 13.05.2020 tarihinde sipariş ettiğim monitör dün elime ulaştı. Az önce de kurulumunu yaptım. İlk birkaç dakika sorun yokru fakat daha sonra ekteki fotoğraflardaki gibi çizgiler/karıncalanmalar adı her neyse onlar çıkmaya başladı. Önce Display Port'un yerini değiştirdim ama sonuç değişmedi. Hatta zaman ilerledikçe ekran siyaha büründü ve flaş çakar gibi masaüstümü görebiliyordum sadece. Sizce izlemem gereken yol nedir?

Dosya Ekleri

• 3a2b13b1-e2f1-4ec7-b4cd-111a9f5efc04.jpg
    216,1 KB · Görüntüleme: 83
  • 4ef539f3-5c54-49be-8bc0-aa683b62823f.jpg
    229,2 KB · Görüntüleme: 57
  • 18201cb3-39cf-486d-8c1e-1419a7cd5f93.jpg
    289,2 KB · Görüntüleme: 47
  • fa0bdc72-a9bc-4d1c-b097-40064ef869f4.jpg
    194,5 KB · Görüntüleme: 52
Ekran kartı nedir? Bana pek monitörden gibi gelmedi. Televizyon varsa uydu alıcısını HDMI ile monitöre takıp deneyin, aynısı olmazsa sorun sistemdedir.

Ekran kartı nedir? Bana pek monitörden gibi gelmedi. Televizyon varsa uydu alıcısını HDMI ile monitöre takıp deneyin, aynısı olmazsa sorun sistemdedir.

Ekran kartı RTX 2080. Ayrıca eski monitörümü taktığım zaman böyle bir sorun yaşamıyorum.

Dediğim gibi bir deneme yapın, eğer aynısı olursa hiç uğraşmayın direkt garantiye yollayın. Kartta sorun olabilir, ama düşük bir ihtimal.

2 Yol mevcut ekrandan memnun ve kullanmak istiyorsanız ViewSonic’e inceleme yapmaları için gönderirsiniz ya da para iadesi alıp yeni bir monitör almak için Hepsiburada'ya iade talebi oluşturursunuz. Hepsiburada kem küm ederse tutanağınız olmadığı için kargo çalışanın tutmadığını kargo türünün kontrollü kargo olmadığını söyleyip şikayetvar sitesine durumu anlatan yazıları ve fotoğrafları yükleyin 1 hafta içinde hallolur.

Hepsiburada'da iade talebi oluştururken servis raporu olduğunu belirtip kayıt açtığımız için işi yokuşa sürüyorlar. Daha önce derin dondurucu maceram olmuştu, 3 ayın sonunda tüketici mahkemesine başvurduğum günün ertesi iadem onaylanmıştı. Açıkçası monitör çalıştığı bi'kaç dakikada iyi izlenim vermişti. ViewSonic'e göndermeye sıcak bakıyorum ama süreç nasıl devam eder bilmiyorum. Yani ViewSonic "evet değişecek" derse ki sanırım başka seçenek yok gibi. Tekrar Hepsiburada ile mi irtibata geçeceğim yoksa otomatik olarak yeni monitör tarafıma gönderilecek mi?

Garantiye gönderirseniz iş Hepsiburada tarafından çıkıyor. Üründe arıza tespit edildikten sonra KVK (ViewSonic garanti firması) tarafından yeni ürün gönderilir. İlk başta internet sitelerinden bize ulaşın formuna resimleri yükleyerek derdinizi anlatın duruma göre mail ile dönüyorlar ya inceleme istiyorlar ya da sıkıntı yok diyorlar muhtemelen size kod verip kargolamanızı isterler.

Dün bahsettiğiniz şekilde mail attım telefonla ulaşamayınca. Aslında öğrenmek istediğim yeni monitör yine Hepsiburada tarafından mı gönderilecek yoksa ViewSonic kendisi mi gönderecek? Bir de değişim değil de sıfır monitörde parça değişimi falan olursa mide bulandırır açıkçası.

Benim bildiğim ViewSonic gönderecek eğer değişim kararı alırlarsa ama tam detay bilmiyorum düşüncem bu şekilde inşallah istediğiniz şekilde sonuçlanır. (Mail kutunuzu kontrol edin 48 saatten önce dönüş yapıyorlar)

Mail gelmeden önce telefonla ulaşabildim zor da olsa. Sonra da mail geldi. İnceleme için göndermemi istediler. Eğer ithatlatçı firmanın stoklarında varsa kendileri değiştiriyormuş, yoksa Hepsiburada'dan değişim için yasal belge gönderiyorlarmış. Araya bayram girmesi kötü oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…