Eki Görüntüle 2004586
Eki Görüntüle 2004588
Herkese merhaba. Yeni masaüstü bilgisayar topladım ve yaklaşık birkaç haftadır ViewSonic VX2780 2K 170 Hz monitörümde ekranın üst kısmında yatay bir sütun boyunca yaklaşık 10-15 dakikada bir olan ve 10-15 saniye sürüp giden yanıp sönen renk bozulmaları oluyor. Başlarda çok umursamadım ama can sıkmaya başlayınca servise yolladım ve yeni kutulu değişim yapıldı. Fakat yeni yolladiklari monitörde de aynı hata devam ediyor. Monitörü servise yolladığım süreçte bilgisayarı televizyona bağlayarak kullandım ve yaklaşık 10 günlük bir surecte bir kere bile bu sorunla karşılaşmadım. Ayrıca bugün arkadaşımın monitörün getirip onunla denedim ve yine bu sorun oluşmadı. Sorunun monitörde olduğunu dusundum fakat yeni gelen monitör de tıpatıp aynı sorunu yapınca kafam iyice karıştı. Kaynağını bulamıyorum. Ekran kartı driverlari yüklü ve güncel. Bu arada HDMI kablosu ile TV'ye bağlamıştım ama monitörü DisplayPort'tan kullanıyorum. Bütün DisplayPort girişlerini denedim hepsinde sorun devam ediyor. Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.