Viewsonic VX2780J-2K 27” nasildir?

Lyzard

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Amazon’da su anda 7899 TL’ye dusmus durumda. Akakce’de en yakin fiyati 11 bin TL gorunuyor. Hakkinda pek bir inceleme bulamadim ama siparisi verdim. Ne dusunuyorsunuz bu cihaz hakkinda?

Viewsonic VX2780J-2K

Çağ atlatmaz ama iş görür. Tipik değerlere sahip monitör. Pişman etmez düşüncesindeyim. Geldiğinde duygularınızı siz paylaşırsınız.
Geldi, çok beğendim. IPS glow yok, ölü pixel çıkmadı. Ben monitör konusunda çok tecrübeli değilim, genelde monitörü alır 4-5 sene kullanırım. Asus TUF VG24VQ kullanıyordum, buna geçtikten sonra keskinlik inanılmaz hoşuma gitti. Renkler falan da acayip canlı, üstelik hiçbir ayar yapmadım, sadece brighness çok fazla geldiği için 70 den 50 ye çektim. Bir de cihazda 1ms mode diye bir şey var bu nedir bilginiz var mı? Aktif etmek gerekir mi?
Bir de HDR denedim ama bu fiyat aralığındaki aletlerde HDR pek iyi olmuyor sanırım, renkler falan bir anda karanlık oldu.

ViewSonic renk düzeni ve panel kalitesi olarak çizgisini bozmadığı için memnuniyet oranı yüksek bir markaya dönüştü. ASUS renk konusunda başarılı değil. İyi bir alışveriş oldu.
1 ms ayarı hemen hemen her oyuncu monitöründe var. Tepkimeyi arttırmak için açılan yazılımsal bir ayar. ASUS'ta açınca parlaklık düşüyordu. Eğer görüntü bozulması yapmıyorsa FPS oyunu oynarken açabilirsiniz.
HDR performansı evet monitörlerin çok iyi olmuyor. İyi olanların da fiyatları yüksek.

@Saint Lucia Hocam tekrardan merhaba, o kadar övdük ama can sıkıcı birkaç durum ile karşılaştım. Panel ve görüntü kalitesi olarak hiçbir sorunum yok ancak sanırım monitörün yazılımı ile ilgili birkaç problemi var.

Monitorun standart modda iken parlaklık (brighness) ayarını hiçbir şekilde kaydetmiyor. 70 olan parlaklığı 50 ye çekiyorum, parlaklık düşüyor ancak monitor herhangi bir sebepten dolayı kapanıp açılırsa, örneğin PC yi kapatıp açtığınızda veya monitörün fişini çekip taktığınızda veya nvidia denetim masasında herhangi bir değişiklik yaptığınızda tekrardan parlaklık 70 e geri dönüyor. Diğer mod seçeneklerinde ise böyle bir problem yok, ama o modlarda da birçok seçeneğe (freesync, 1ms vb.) ulaşamıyorsunuz. İstediğiniz gibi renk ayarı da yapamıyorsunuz. Üstelik tamamen kullanıcıya bırakılan bir USER modu da bulunmamakta. Yani mecbur standart kullanmak zorundayım, ama onda da parlaklığı ayarlayamıyorum.

İkinci bir sorun ise oyundan çıktığım esnada masaüstüne döndüğümde monitör kararıp tekrar açılıyor, ve PC ye restart atmadığım sürece düzelmiyor. Bu durum çok nadir oluyor 2 kez karşılaştım ve ikisini de videoya aldım, aşağı linkleri bırakıyorum.

Sorunun kablo olmadığına eminim bu arada, zaten mevcut monitörümde sorunsuz kullandığım, kaliteli bir kablo, lisanslı paugge marka.

Parlaklık ayarını otomatik kullanıyor olabilir mi? Direkt olarak yazılımsal sorun var demek yanlış olur. Servise gittiğinde bir sorun görmezlerse vakit kaybı olur sizin için.
Bence gözden kaçırdığınız bir yer var. ASUS'ta ASCR ayarı mesela böyle yapıyor. ViewSonic'te de ViewMode böyle yapıyordu diye hatırlıyorum.
FreeSync ve 1 ms modları monitörün diğer özelliklerini kısıtlar. Ulaşamıyor olmanız doğal bir durum.
Kapanma sorunu ilginç. Buna kablo da neden olabilir ama kablodan eminim demişsin. Ekran git-gel ucu açık bir konu. Yazılımsal da olabilir (bu sizin GPU, işletim sistemi, sürücüler dahi olabilir) donanımsal da olabilir.

Bir arkadasim da bu monitoru aldi, parlaklik sorunu onda da var. Acaba parlakligi otomatik olarak windows veya nvidia control panelden ayarliyor olabilir mi? Viewmode dediginiz tam olarak nedir anlamadim ama resim modlarini ekliyorum asagi

Bir arkadasim da bu monitoru aldi, parlaklik sorunu onda da var. Acaba parlakligi otomatik olarak Windows veya NVIDIA Control panelden ayarliyor olabilir mi? Viewmode dediginiz tam olarak nedir anlamadim ama resim modlarini ekliyorum asagi

Kullanma kılavuzunu okudum. İngilizceydi ve parlaklıkla ilgili bir ayardan bahsedilmemiş. Tüm ayarlar tipik monitör gibi. ViewMode modların seçildiği kısım.

Kullanma kılavuzunu okudum. İngilizceydi ve parlaklıkla ilgili bir ayardan bahsedilmemiş. Tüm ayarlar tipik monitör gibi. ViewMode modların seçildiği kısım.

Eki Görüntüle 1979448
evet, ilk başta dediğim gibi işte bu listeden standard ı seçtiğim zaman parlaklık ayarı kaydolmuyor. diğer modlarda böyle bir problem yok. bugun viewsonic turkiyeyi aradım ancak telefonu açan yok. bu konuda şikayetvar üzerinde birkaç kişi aynı şeyi yazmış, hiçbir şekilde müşteri hizmetlerine ulaşılamıyor diye. ürünü amazon üzerinden almıştım. eğer birkaç gün içerisinde sorunu çözemezsem cihazı iade edeceğim.

Bu monitörden ben de birkaç hafta önce alıp aynı nedenden dolayı iade ettim. Bir de bendeki IPS glow göze batan seviyedeydi, özellikle oda ışığı düşükken veya kapalıyken.

Standard viewmode ayarında parlaklık kaydedilmiyor, diğer ayarlar kayıtlı kalıyor ama parlaklığı hiçbir şekilde çözememiştim. Neyse ki satıcı amazon olduğu için süreç hiçbir sıkıntı olmadan tamamlandı.

Tekrar IPS glow minimum seviyede olan 27" 1440p arayışındayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…