Viewsonic VX2780J-2K 27” nasildir?

Mesajiniz için teşekkürler. Ben de sorun bende mi diye düşünüyordum. Bendeki IPS glow hiç rahatsız edici seviyede değil, panel de güzel ama bariz bir yazılım sorunu var ve viewsonic'e ulaşmak hiçbir şekilde mümkün değil bugun belki 2 saat boyunca telefonda bekledim, açmıyorlar. Yazık oldu panelin görüntü kalitesine bayılmıştım halbuki.
 

Monitörün güzel olduğundan teknik olarak eminim. Parlaklık konusunda gereksiz bir teknoloji sunmuşlar o zaman. Kullanma kılavuzunda böyle bir şey geçmiyor. Aşırı saçma buluyorum.
Büyük ihtimal kullanıcıların çoğu parlaklıktan şikayet ettikleri için böyle bir şey geliştirmiş olabilirler. Rahatsız ediyorsa iade şart. Alternatiff bakarız.
 
Lyzard hocam bende iki gün önce aynı monitörden aldım bendede aynı şekilde parlaklık sorunu var ekran parlaklığını kısınca ekran kapanınca bir şekilde varsayılan değere dönüyor ve ekran kararma sorunu anlık olarak bendede mevcut siz sorunu çözebildiniz mi nasıl bir yol izlediniz?
 
Malesef cozemedim ve iade ettim. Parlakligi bir sekilde energy saving mode’dan optimizeyi secerek cozebilirsiniz, 52 ye sabitliyor ama ekran kararma midemi bulandirdi. Bence monitor surekli parlakligi bastan ayarlamaya calistigi icin sapitiyor ve o kararma (aslinda kapanip acilma) sorunu olusuyor.
 
Evet bana da öyle geliyor sürekli kendini ayarlamaya calışıyor bu monitorün kronik sorunuda bu sanırım. Ayrıca bende garanti bitiş tarihindede problem var aldığım tarihten iki yıl sonrasında bitmiyor garanti. Peki hocam yerine hangi monitörü aldınız muadili güzel bir monitör önerir misiniz?
 
Dell g2724d alacagim, geldigi zaman yorumumu yaparim
 
Hocam cevapların için teşekkür ederim. ASUS TUF 27aqz gibi modellere ne dersiniz? Gelince yazarsanız sevinirim.
 
Hocam cevapların için teşekkür ederim. ASUS TUF 27aqz gibi modellere ne dersiniz? Gelince yazarsanız sevinirim.
selam, Dell elime geldi birkaç gündür kullanıyorum. Viewsonic'e kıyasla panel kalitesi olarak neredeyse aynı diyebilirim, iki cihazda da görüntü çok güzel. Ancak Dell'de bembeyaz ekranda ekranın sağına ve soluna doğru hafif kararma daha çok belli oluyor. Bu tüm monitörlerde var ama Viewsonic'de neredeyse hiç belli olmuyordu. Ölü pixel yok, IPS glow her iki monitörde de çok çok az. Ghosting Dell'de daha iyi. Port konusunda Dell tam bir facia, 2DP 1HDMI portu dışında hiçbir şey yok. Viewsonic'de audio çıkış portu vardı ancak oda da sanırım 2 wattlık bir aktarım koymuşlar, hoparlörü bağlasam bile max seste o kadar az ses geliyordu ki, kulaklık dışında hiçbir ses cihazı kullanılamaz. Yani çok da bir anlamı yoktu.
Bana göre iki cihaz da birbiri ile yarışır ancak benim konunun ilk mesajında belirttiğim üzere standart modda parlaklığı kaydedememesi ve kapanıp açılma sorunu (bu belki sadece bana gelen ürünle ilgili bir kusurdur diye düşündüm ama sizde de olmuş) yüzünden Dell tercihim ile çok daha mutluyum.

Asus'dan hiçbir zaman memnun kalmadım, tavsiye etmiyorum.
 
Memnun olmanıza sevindim bende 3 model arasında kaldım. ViewSonic'e benzer.1. sizin aldığınız model 2.MSI 274qpf 3. ise ASUS TUF VG27AQZ olan model bunların arasında en mantıklısı Dell mi acaba ayrıca Dell de renk kalitesi vb. konularda beğendiniz mi ve onda ViewSonic'teki gibi bir problemle karşılaştınız mı?Dell 'i Amazondan mı aldınız?
Asusta ne gibi problemlerle karşılaştınız?
Son olarak Dell de adaptör dahili mi acaba?
 
Ustteki mesajda goruntu ile ilgili sorulariniza cevap verdim zaten.
Dell’i laptop.com.tr den aldim
Adaptor yok, direkt power girisli
Asus sadece monitor degil hicbir urununden memnun degilim. Bahsettiginiz model hakkinda bilgim yok
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…