ViewSonic XG2401 vs Samsung C24FG73 (TN VS VA)

Soluk duruyor evet ben de yakın zamanda 2K monitöre geçmeyi düşünüyorum zaten. Şöyle bir durum var online FPS oynuyorsan TN şart. Single takılırım online karışmam diyorsan TN ile işin yok tabii ki IPS veya VA seçmelisin ama ortalama fiyatlarda TN lerde en iyi 2-3 monitörden birisi xg 2401
Ben bu konularda fazlaca takıntılı bir insanım, 1 gram ghostingi bile çekemem. Fakat film izlemeyi de seviyorum o renklerin canlılığı aklımı çeliyor. İnternette bir ton kullanıcı yorumu okudum yarısı sorun vs. yok diyor yarısı 100 hz değerlerinde ghosting oluyor diyor. Monitör alacakken bu kadar ikilemde kalmayı hiç hayal etmiyordum.

En uzun üzerinde durduğum şey monitör olmuştu 1 ay her gün monitör bakmıştım biliyorum zor bi olay ama ghosting neden olsun ki ne ghosting ne ışık sızması bunlar kronik değil biraz şans işi.
2.bir seçenek olarak, iade garantisi veren bir yerden alıp deneyip duruma göre davranmayı düşünüyorum.

CFG73 klasik VA panel değil direk VA panel olarak değerlendirmek mantıksız. CFG73 modelinde 8 Bit QLED SVA panel var. İki model arasında şunu söyleyebilirim eğer renk derinliği, gerçek renk değeri benim için önemli diyorsan CFG73 tavsiye ederim.

8 Bit Quantum Dot SVA Panel, 3000/1 gerçek kontrast, 144 hz, 1 Ms (MPRT) gecikme süresi , %125 -%130 SRGB renk gamı, Curved bu kadar özelliği bir arada barındırabilen başka bir monitör bu fiyat aralığında şu an için Samsung dışında yok.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı