ViewSonic XG2405-2 vs ASUS VG249Q vs Gigabyte G24F-2 vs MSI Optix MAG245R2

---emre---

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar üç monitörün de indirimlerle aynı fiyata geldiğini düşünürsek, hangisini tavsiye edersiniz?

@Saint Lucia, fikirlerinizi belirtir misiniz, özellikle sizin fikirlerinizi merak ediyorum.

Bende daha dün Viewsonic XG2405 olanını satın aldım dostum, açıkçası oldukça memnunum. Ghosting ve piksel testlerini yaptım, sadece 1 tane ölü piksel çıktı o da ekranın en üstüne denk geldiği için görünmüyor bile, o yüzden hiç dert etmedim. Ayrıca ghosting de yok.

Tabii bu sorunlarla karşılaşmak biraz şans işi, ama onlar haricinde parlaklığını ve renk kalitesini beğendiğim bir monitör diyebilirim.

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim, monitörde gtg 1 ms boostsuz olarak mı geliyordu , yoksa boost yapıyor musunuz ? Eğer yapıyorsanız , 1ms modunda farkettiğiniz bir anormallik var mı ?

Gigabyte olan 3300 civarında falandı, o fiyata alınmaz.
Evet öyleymiş , belki düşer yarın itopya'da.

Gtg 1ms boost'u konusunda detaylı bilgiye sahip değilim, ama 1ms seçeneği kapalı olarak geliyor. 1ms modunu açtığında ise parlaklık neredeyse yarı yarıya düşüyor, ki bu da istenilecek bir durum değil. Üstelik 1ms modunu açtığınızda artık parlaklık ayarını da ayarlayamıyorsunuz. Ben o yüzden kullanmayı tercih etmedim, ama bunun ne kadar fark yaratacağını hiç bilmiyorum.

Hocam o sorun bu fiyat skalasındaki tüm 1ms gtg boost olan modellerde var sanırım, mesela asusun belirttiğim modeli 4ms gtg ile geliyor direkt. Zaten aradaki farkın pek bir önemi yok bizim için.

@---emre--- Belirttiğin monitörlerde en F/P olanı Gigabyte. Çok sattığı için fiyatına zam geldi. Şu an fiyatı epey yüksek. Güzel bir indirime girerse alınabilecek monitör.
ViewSonic düşük bütçede önermemeye çalışıyorum. Nedense bu bütçelerde sorunlu ürünler geliyor.
ASUS ve MSI arasında kalınır fakat düşük değerlere sahipler. Parlaklık değerleri düşük olduğu için IPS glow bunlarda yüksek olur. Fakat günlük kullanımı çok etkilemez. MSI ölü piksel sorunlarıyla çok boğuştu ama renk değerleri ASUS'tan çok daha üstün.

Değerli yorumun için çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…