Viewsonic XG2405 görüntü geç geliyor

Alpha345

Kilopat
Mesela bilgisayarı açtığımda çoğu zaman BIOS ekranına yetişemiyor ve Windows açıldığında görüntü geliyor. Yeniden başlattığımda da aynı şey oluyor. Mesela 5 dakika hareketsiz kalıp monitör uyku moduna geçtiğinde uyku modundan çıkması uzun sürüyor. Ayrıca monitörde başka hiçbir sorun yok. Bilgisayarım yeni ve sorunun bilgisayarda olmadığından eminim. Televizyona bağladığımda bu sorun olmuyor. Bu durum monitörü aldığımdan beri var. Bu durum bu monitörlerin hepsinde var mı, yoksa bana sorunlu monitör mü denk gelmiş?

Monitörü fabrika ayarlarına sıfırladın mı ?

Tuhaf bir sorun. Bu bir soruna benziyor ve sizin monitöre bağlı bir şey gibi. Çünkü BIOS ekranını görmeniz gerekiyor. Televizyona bağladığın zaman sorun olmadığını söylemişsin. Aynı kabloları mı kullanıyorsun peki ?

Bu monitör ile alakalı, bende yaşıyorum, sanırım piksellerin ilkte çalşıması için belli dinlenme süresi varmış, o yüzden böyle geç geliyormuş

Dostum BIOS ekranını görememe, BIOS'a girememe sorununu çözümünü biliyorum. HDMI kabloyu diğer HDMI girişine tak monitörün, 60 Hz veren kısma tak. BIOS girip işini hallettikten sonra değiştirebilirsin. Senkron sorunu var bazı modellerde, bende de var. Uyku modu için ise şunu diyebilirim; Windows ayarlarından uyku moduna geçirme, masaüstü PC'lerde gerek yok bence.

Monitörün kendi gelen HDMI kablosu ile bu sorunu yaşıyordum ve Paugge Vesa Sertifikalı 2m DP kablo aldım ve aynı sorunu yaşamaya devam ediyorum.
Zaten şu anda DP kablo kullanıyorum ve aynı sorun devam ediyor. @Quarit @mike_wazowski_bruh @srcn90 bazı zamanlar bios ekranını tam kapandığı anda yetişiyor. Sanırım sadece ilk görüntü gelirken yavaşlık oluyor, yani aynı şey uyku modunda da geçerli ve uyku modundan ilk çıkıp görüntü gelince ekran 1 saniyeliğine gibip geliyor. Sorunun dediğim gibi kabloda olduğunu da sanmıyorum. Bu durum sanırım kronik bir sorun. Herhangi bir çözümü var mı?

...hocalar sorunu çözdüm, monitörümün iki adet HDMI girişi var, HDMI kabloyu maksimum 75 HZ veren girişe takınca BIOS'a her seferinde rahatça girebiliyorum artık. İşim bitince tekrar 144 HZ veren HDMI girişe takıyorum kabloyu. Bunun çözümü yabancı forumlarda bile yok Reddit'e kadar baktım. Öne çıkarmak adına konuyu raporlayıp çözümü yazdım, mod'lar ilgilenirse yazarlar konuya, en olmadı bir konu daha açar ve çözüm diye belirtirim. Umarım birilerine faydamız dokunur. Sizlere de teşekkür ederim.

Kendim bu sorunu yaşadığımda açtığım konudan alıntı.
HDMI kablo ile dediğimi yapar mısın?

Sizin monitörünüz benimkiyle aynı mı? Ayrıca ben monitörün tüm girişleri 144 hz destekliyor diye biliyorum. @srcn90 yanlış anlaşılmaması için şunu da eklemek istiyorum mesela bios açılışını göremiyorum ancak pc ilk açılırken del tuşuna bastığımda ekran geldiğinde bios ekranında oluyorum o konuda sorun olmuyor.

Ben yerinde olsam garantisi varsa ürünü garantiye yollarım. Çünkü bu durum hiç normal değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…