Virtual Box macOS Catalina kurulumu sonrası VRAM ve çözünürlük hatası

Makaleler
6
Yer
The Netherlands
Merhabalar. Ben @Recep Baltaş'ın macOS Catalina Kurulum Rehberi ile bilgisayarıma Virtual Box kullanarak macOS Catalina kurdum. Kurulumun ardından makineyi çalıştırmadan CMD'ye birkaç komut yazmamız gerekiyordu. Ekstra komutlar bölümündeki ekran çözünürlüğü komutunu sanırım Terminal'e yazmamamız gerekirken ben onu da CMD'ye yazdım. Makineyi çalıştırdığımda "Bu Mac hakkında" bölümünde ekran 31,5 inç bir iMac gözüküyordu ve ekranın tamamını göremiyordum.

Birkaç şey deneyip ekranı tekrar 4:3 1280x720 çözünürlüğe getirmeyi başardım. Şimdi tekrar 1920x1080'e almayı deneyeceğim ama sanırım yine ekrandan taşacak görüntü (yani scroll ile hareket edebileceğim). O yüzden daha 1920x1080 yapmayı denemedim, size danışayım dedim.

Bir diğer yaşadığım sorun da ekran kartına Virtual Box'tan 128 MB vermeme rağmen ekran kartının "Bu Mac hakkında" bölümünde makineyi bir açtığımda 3, bir açıtığımda 7 MB gözükmesi. Bu arada grafik denetleyicisini "VMSVGA" yaptığımı da belirteyim.

Bir de sorum var. Makineyi çalıştırırken fazlasıyla yazı akıyor. Bir kısmını okuyup anlamaya çalıştım, USB ile ilgili bir bölüm gördüm. Herhalde açılışta sürücüleri tanıyor, tam anlayamadım. O yazılar aktıktan sonra Apple logosu geliyor ve açılıyor.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. Umarım konuyu doğru yere açmışımdır.
Bu arada Technopat videosunda macOS terminalinde ekran çözünürlüğünü değitirmişti @Recep Baltaş ancak ben denediğimde password istiyor. Girdiğimde geçersiz komut tarzı bir şey söylüyor.
Düzenleme:

Çözünürlük sorununu halletim. Sadece VRAM 7 MB gözüküyor 128 MB vermeme rağmen.
Sorun çözüldü. Ekran çözünürlüğüm 1920x1080, VRAM 128 MB. VM Ware Tools'u silip tekrar kurdum, halloldu. Ekran kartı belleği maksimum 128 MB mı oluyor yoksa daha fazla verebiliyor muyuz?
-

Makineyi Big Sur'a yükseltirken 4-5 defa kendini açıp kapadı. Açılırken o beyaz yazıların aktığı ekranda 1920x1080 çözünürlükte, Mac açıldığında bazen 1920x1080 bazen 1024x768 oluyor. Açılıp kapanması neden kaynaklanıyor olabilir? 128 MB ekran kartı yetmiyor olabilir mi?

Dosya Ekleri

• 1617260934222.png
    1617260934222.png
    823,8 KB · Görüntüleme: 99
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı