VirtualBox Donanım Sanallaştırma ve 64-bit sorunu

ysrarl

Hectopat
Konudan bahsetmem gerekirse, bir sitede WinReducer isimli programla kendi özel Iso'muzu hazırlaya bileceğimiz yazıyordu. Ben de Windows 8 kullanıyordum ancak Enterprise olduğu için 8.1'e yükseltemiyor idim . Bu yöntemi de öğrenince bari bu yöntemle hazırladığım yöntemle kurayım dedim. Ancak programın 8.1 Iso 'su hazırlayan version'unun sadece Windows 8.1 üzerinde çalıştığı yazıyordu.

Ben de bunun üzerine Java'nın VirtualBox isimli programını denemeye karar verdim önce 64 bit olan bir Windows 8.1 Iso'su indirdim, daha sonra VirtualMachine'i kurdum. Yeni seçeneğine bastığım zaman adı ve işletim sistemi yazan bir yer yoktu ancak internette 64 bit işletim sistemini destekliyordu...(En azından 64 bit seçeneği vardı...) Birinci sorunum bu: 64-bit olmaması, ikinci sorunum ise başka bir iso ile çalıştırmaya çalıştığım zaman donanım sanallaştırma kullanılabilir değil hatası veriyordu.

(İşlemcim AMD) Bunun bir çözümü var mı? Yoksa işlemcim sanallaştırma desteklemediği için yapamayacak mıyım? Ayrıca bu sanallaştırma Bios ayarlarından kapatılıp açılan bir şey mi? Bu arada işlemcim AMD AthlonII x645 4 çekirdekli olanı...Eğer desteklemiyorsa başka bir çözümü var mı? Şimdiden teşekkürler...

Bazı BIOS'larda sanallaştırmayı açıp kapamaya yarayan seçenekler vardır. Sizin BIOS'unuzda bu kapalı sanırım.

Bir diğer ihtimal de Hyper-V aktifse diğer sanallaştırma programları hata verebiliyor. (BlueStacks ve VMware, Hyper-V aktifken çalışmıyor.) Ancak Sizin sisteminize Hyper-V kurulabiliyor mu ondan emin değilim yani sorun bu olmayabilir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı