VirtualBox RAM kullanımı

Jarvis0

Hectopat
Arkadaşlar Swift öğrenmek istiyorum ve bunun için VirtualBox kuracağım. Fakat aklıma takılan bir şey var. Sistemimde 8 GB RAM var. VirtualBox için 2 GB ayırırsam bu 2 GB RAM'i VirtualBox kapalı olsa bile mi kullanır? Yoksa sadece VirtualBox açıkken mi kullanır?

Virtualbox kapalıyken RAM kullanımı olmaz. Virtualbox'taki sanal sisteminizi açtığınızda RAM'iniz ve CPU'nuzun bir kısmı sanal sistem için ayrılır. Sanal sistem kapandığında da normal sistem için kullanılır.

Sadece sanal makine açıkken kullanır.
Fakat VMware öneriyorum kullanımı çok daha basit.

Biliyorum. Fakat ücretli değil miydi?

Ücretli ancak 30 gün deneme sürümü kullanabiliyorsunuz. Ben wmware önermiyorum. Normal bir kullanıcının işine yaramayacak bir sürü özelliği var. VirtualBox daha sade ve performanslı.

Bir sorum daha olacak. SSD'ye mi kurayım yoksa HDD mi? SSD de 50 GB yer kaldı. Yeterli olur mu?

Biliyorum. Fakat ücretli değil miydi?
Ücretsiz versiyonu da var.
Konuda belirttim.
Ücretli ancak 30 gün deneme sürümü kullanabiliyorsunuz. Ben WMware önermiyorum. Normal bir kullanıcının işine yaramayacak bir sürü özelliği var. Virtualbox daha sade ve performanslı.
Ücretsiz sürümünde o kadar özellik yok.
Ayrıca daha performanslı değil.
1 ay VMware kullanırsan virtualbox'a dönmesi zor oluyor.
Güzel optimize edilmiş.

@PossibleTurco da kullanıyor hatta.

Virtualbox daha sade ve performanslı.
Tam tersi VMware daha optimize bir program. Virtualbox ile bazı Windows sürümlerini kullanmak işkence gibi. Özellikle Windows Longhorn ile ilgilenen birisi olarak Virtualbox'da leş gibi çalıştığını söyleyebilirim Longhorn'un. Snapshot gibi bir sürü güzel özelliği de var VMware'ın. VMware'ın Tools sürücüleri de daha iyi. Virtualbox asla kullanmıyorum bu yüzden. Ücretsiz olduğu için çok fazla eksiği olan, amatör bir sanallaştırma programı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…